Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne

Wysyłka w
48 godzin + czas dostawy
MEN
21/2013
Wydawnictwo
Rok wydania
2013
Ilość stron
288
Nasza cena: 74,47 zł 78,00 zł Taniej o: 5%

Szczegóły

Pokaż więcej

  • Tytuł: Sporządzanie napojów i potraw Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Podręcznik do nauki zawodu
  • Autor: Anna Kmiołek
  • MEN: 21/2013
  • Wydawnictwo WSiP
  • Rok wydania: 2013
  • Oprawa: Miękka
  • Ilość stron: 288
  • Format: 17.0x24.0cm
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788302135873
  • Język: polski
  • Podtytuł: Technik żywienia i usług gastronomicznych, Kucharz. Kwalifikacja T.6.1
  • ISBN: 9788302135873
Opis

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.6 (Przechowywanie żywności).

Publikacja pozwala zdobyć wiedzę i umiejętności potrzebne do oceny towaroznawczej surowców i produktów żywnościowych. Wyczerpująco opisuje też zasady ich przechowywania. Liczne ilustracje ułatwiają zapamiętanie ważniejszych treści.


Sekcja FAQ

Kto jest autorem "Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne"?
Anna Kmiołek jest autorem tego tytułu.
Jest autorem niewielu podręczników, ale ich treści są bardzo wartościowe. Autorzy podręczników mają wysokie kompetencje w dyscyplinie, na temat której piszą. Ciekawostka: niektórzy autorzy tworzą tylko niewiele materiałów edukacyjnych, skupiając się bardziej na eksploracji dziedziny nauczania. Wynikać to może na przykład z konieczności nieraz wyczerpującego zaangażowania w proces katalogowania treści. Dla niewielu zdarza się, że łączenie doświadczenia oraz wiedzy, z ich przekazywaniem dalej idą w parze.

Jakie wydawnictwo opracowało tę książkę?
Książka "Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne" została przygotowana przez Wydawnictwo WSiP.


Jaki numer zatwierdzenia MEN posiada opisywany podręcznik szkolny?
21/2013 - numer dopuszczenia MEN opisywanego podręcznika. Nr MEN, czyli numer Ministerstwa Edukacji Narodowej, umieszczony na podręczniku szkolnym informuje nauczyciela o tym, że ministerstwo oficjalnie dopuściło podręcznik do użytku w edukacji. Co ciekawe, termin podręcznik powinien dotyczyć wyłącznie książki do nauki posiadającej nr dopuszczenia MEN.

Czy podręcznik jest zgodny z aktualnym programem nauczania?
Podręcznik jest zgodny z wytycznymi programu szkolnego obowiązującymi na dzień nadania numeru. Przed opisaniem numerem dopuszczenia podręczniki są oceniane przez metodyków wskazanych MEN w kwestii zgodności z ramą programową, a także z kryteriami merytorycznymi.


Na podstawie czego mam wiedzieć, że to ten podręcznik muszę kupić?
By zwiększyć prawdopodobieństwo udanych zakupów książek szkolnych:
  • Zdobądź wykaz podręczników w szkole.
  • Zweryfikuj zgodność tytułu, nr MEN, autorów, nazwę wydawnictwa.
  • Sprawdź, czy wymienione powyżej szczegóły znajdują się na karcie oglądanego produktu.



W którym roku został wydany podręcznik?
Rok wydania podręcznika Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne to 2013. Od lat jest uznaną kopalnią wiedzy i narzędziem dla wielu uczniów. Przez lata zdobył zaufanie nauczycieli, co potwierdza jego wartość edukacyjną.


Ile stron ma ta pozycja?
Ta książka ma 288 stron.
Jest wypełniona treścią edukacyjną uatrakcyjnioną grafikami. Zawiera wartościowe, starannie dobrane informacje, które rozwijają wiedzę z danego przedmiotu.


W jaką okładkę oprawiony jest podręcznik?
Podręcznik ma miękkie wydanie okładki, co sprawia, że wygodnie korzysta się z niego nawet na przystanku autobusowym.


Informacje o wydawnictwie opisywanego podręcznika:
Od 1945 r., Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (WSiP) dostarczają najwyższej jakości materiały edukacyjne dla uczniów i nauczycieli w Polsce. Wydając 25 tys. tytułów z całkowitym nakładem ponad 2 miliardy sztuk, WSiP jest jednym z najbardziej znanych publikacji w kraju. Specjalizuje się w wydawaniu wielu typów materiałów, takich jak poradniki, kursy, repetytoria i podręczniki, . Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne rozwijają też innowacyjne platformy edukacyjne, jak WSiPnet, oferujące e-podręczniki, oraz prowadzi Klub Nauczyciela.

Do której klasy i na jakim stopniu nauki jest wymagany ten podręcznik?
Pozycja została wydana dla uczniów klas LO 1-4. Jeśli nie sugerujesz się listą podręczników od nauczyciela, pamiętaj, aby dobrać podręcznik odpowiedni do poziomu edukacji, na którym jest uczeń.

Dla którego przedmiotu ta publikacja jest rekomendowana?
Podręcznik wydano do nauki konkretnego przedmiotu, : przedmioty zawodowe.


W co, poza podręcznikami, warto zaopatrzyć ucznia?
Pamiętaj o odpowiednich zeszytach! Plus na stronach www szkół często można znaleźć informacje dotyczące dodatkowych zapotrzebowań odnośnie wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się: przybory do pisania, mazaki, artykuły plastyczne i kreatywne. Plecak w ulubionym kolorze, piórnik z wizerunkiem ukochanego bohatera... W rok szkolny warto wejść pewnie i we własnym stylu. Dedykowane artykuły szkolne dostarczą radości, a wręcz dodać nieco pewności siebie. Odpowiednie artykuły kreatywne mogą dostarczyć inspiracji do pracy twórczej. Sprawdź kolekcje szkolne, z którymi warto rozpocząć rok szkolny.


Czy mogę zwrócić lub wymienić kupiony podręcznik?
Oczywiście, że możesz zwrócić zakupiony podręcznik i zamówić ten, którego potrzebujesz. Więcej o tym, w jaki sposób można dokonac zwrotu produktu, dowiesz się tutaj.


Warto zwrócić uwagę na...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Publikacja pozwala zdobyć wiedzę i umiejętności potrzebne do przeprowadzania...
dodaj do schowka Do koszyka 71,97 zł
Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do przygotowywania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych,...
dodaj do schowka Do koszyka 71,97 zł Cena regularna: 79,00 zł -9% Najniższa cena z 30 dni: 67,09 zł +7%
W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji TG.07. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie...
dodaj do schowka Do koszyka 73,12 zł
W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia...
dodaj do schowka Do koszyka 73,12 zł
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Podręcznik pozwala zdobyć wiedzę i umiejętności potrzebne do planowania produkcji,...
dodaj do schowka Do koszyka 71,97 zł
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb. Znana i ceniona autorka...
dodaj do schowka Do koszyka 61,86 zł

Bestsellery - Technik żywienia i usług gastronomicznych

Część druga Zeszytu GASTROnomicznego jest również skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środków spożywczych, zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w produkcji gastronomicznej, proces produkcyjny oraz...
dodaj do schowka Do koszyka 48,31 zł
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do komponowania diety w zależności od potrzeb różnych grup ludności, zasad planowania...
dodaj do schowka Do koszyka 71,97 zł
Zbiór autorstwa Elżbiety Żochowskiej przeznaczony dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Zawiera 5 zestawów pytań (część pisemna) oraz 5 zadań (część praktyczna), które mają pomóc uczniom przygotować się do egzaminu zawodowego. Każdy zestaw to przykładowy egzamin zawodowy (część...
dodaj do schowka Do koszyka 26,00 zł
W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji TG.07. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie...
dodaj do schowka Do koszyka 73,12 zł
Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii oraz przedstawia receptury gastronomiczne wraz z ich historią. Poświęca sporo miejsca na wyjaśnienie kwestii zamówień publicznych w gastronomii zamkniętej i dokładnie opisuje optymalne...
dodaj do schowka Do koszyka 74,58 zł
Zbiór autorstwa Joanny Ewy Kowalskiej przeznaczony dla zawodów: kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Zawiera 5 zestawów pytań (część pisemna) oraz 5 zadań (część praktyczna), które mają pomóc uczniom przygotować się do egzaminu zawodowego. Każdy zestaw to przykładowy egzamin...
dodaj do schowka Do koszyka 24,00 zł
Wybrane bestsellery
Podręcznik przygotowany do podstawy programowej obowiązującej od września 2019 roku. Sztuka wyrazu to seria podręczników do nauki języka polskiego w liceum i technikum. Składa się z siedmiu tomów obejmujących oba zakresy nauczania – podstawowy i rozszerzony. Podręczniki z serii "Sztuka wyrazu"...
dodaj do schowka Do koszyka 45,99 zł
Pomaga kształcić umiejętność analizy procesów dzięki przejrzystym infografikom. Kształci umiejętność analizy doświadczeń biologicznych za pomocą samouczków „Krok po kroku”, „Obserwacji” i „Doświadczeń”. Pomaga w uporządkowaniu wiadomości z danego działu dzięki przekrojowemu ujęciu treści w postaci...
dodaj do schowka Do koszyka 57,99 zł
Podręcznik jest przeznaczony dla absolwentów szkół podstawowych, którzy uczęszczają do nowych, 4-letnich liceów i 5-letnich techników. Jest zgodny z podstawą programową, która obowiązuje w tych szkołach od września 2019 r. Materiał zawarty w podręczniku jest kontynuacją i rozwinięciem zagadnień...
dodaj do schowka Do koszyka 44,99 zł
„Odkryć fizykę” dla klasy 1. to podręcznik ze zbiorem zadań przedstawiający zagadnienia fizyczne przystępnie i atrakcyjnie, z licznymi nawiązaniami do życia codziennego. Pomaga zainteresować uczniów przedmiotem i zrozumieć im kolejne zagadnienia dzięki prostemu językowi, małym porcjom wiedzy,...
dodaj do schowka Do koszyka 50,99 zł
„Odkryć fizykę” dla klasy 3. to podręcznik ze zbiorem zadań przedstawiający zagadnienia fizyczne przystępnie i atrakcyjnie, z licznymi nawiązaniami do życia codziennego. Pomaga zainteresować uczniów przedmiotem i zrozumieć im kolejne zagadnienia dzięki prostemu językowi, małym porcjom wiedzy,...
dodaj do schowka Do koszyka 50,99 zł
Przedstawiona publikacja ułatwia naukę geografii dzięki przystępnemu językowi oraz różnorodnym formom przekazu, takim jak czytelne mapy, atrakcyjne ilustracje i fotografie. Przyspiesza opanowanie treści dzięki podaniu najważniejszych informacji w elemencie „Zapamiętaj” oraz „Podsumowaniom” po...
dodaj do schowka Do koszyka 50,99 zł

Zobacz, dlaczego warto nam zaufać

Doskonała komunikacja, perfekcyjne podejście do klienta, realizacja szybka i całkowicie zgodna z zamówieniem, do tego dobra cena, czyli całość na piątkę.

Anyszka

Polecam, polecam, polecam! Świetny wybór, książki w doskonałej cenie i co najważniejsze błyskawiczna realizacja zamówienia - dodaję do moich ulubionych sklepów.

magdape

Bardzo miła obsługa, szybko reagują na wiadomości pisane. Szybko rozwiązują problem i tłumaczą sytuację, oraz bardzo jasno i konkretnie piszą mail o każdej zmianie w zamówieniach.

Lenka

Kolejny raz robię zakupy w sklepie i jest super szybko, tanio i wygodnie. Aż żałuję, że nie mają innych propozycji, które mnie interesują. Gorąco polecam.

Beata

Transakcja przebiegła szybko i sprawnie. Książki super i wszystko porządnie zapakowane. Nie jest to na pewno moja ostatnia styczność ze sklepem. Polecam.

Agnieszka

Sklep godny polecenia, szybko zrealizował zamówienie. Dodatkowo otrzymałam rabat. Bardzo korzystna cena zamówionych książek. Łącznie z przesyłką wyszło taniej niż w księgarni stacj...

Zosia

Bardzo sprawnie zrealizowane zamówienie. Pomimo, że podano mi późniejszy termin dostarczenia przesyłki otrzymałam ją kilka dni wcześniej. Sklep cechuje solidność i profesjonalizm. ...

Joanna

Sklep bardzo fajny, pomocny i szybki. Realizacja zamówienia trwała kilka dni. Zamówienie doskonale zapakowane i nienaruszone.

Frau Sonne

Jestem zadowolona ze sklepu i przeprowadzonej transakcji. Duży wybór książek, dostawa zgodnie z podaną przez sprzedawcę datą, bardzo porządnie zapakowana. Polecam.

agnes352

Polecam sklep z czystym sumieniem. Kontakt bardzo dobry, ceny rewelacyjne, wybór książek ogromny. Na pewno wkrótce znów złożę zamówienie.

natka2817

Rewelacja!!! Zamówienie otrzymałam 5 dni od złożenia zamówienia, a mieszkam w Wielkiej Brytanii.

Adrianna

Pierwszy raz kupowałam książki przez internet i się nie rozczarowałam. Książki przyszły w oczekiwanym terminie, były dobrze zabezpieczone. Na pewno skorzystam jeszcze nie jeden raz...

Paula