Snack - pellet pszenny ekstrudowany do smażenia.
Mąka pszenna, woda, sól, substancja spulchniająca: węglany sodu
W 100 g pelletu (przed smażeniem), w 100 g Snacku usmażonego (w oleju rzepakowym):
- Energia 1470/347 kJ/kcal, 1998/478 kJ/kcal
- Tłuszcz: 1,2 g, 25,0 g - w tym
- kwasy nasycone: 0,3 g, 1,9 g
- Węglowodany: 72,0 g, 54,0 g - w tym
- cukry: 2,9 g, 2,1 g
- Białko: 10,0 g, 7,7 g
- Sól: 2,4 g, 1,8 g
Smażyć w głębokim tłuszczu Od temperatury otoczenia: Do smażenia przygotować naczynie (garnek lub głęboką patelnię) i rozgrzać w nim olej (do temperatury ok. 180°C). Temperaturę najlepiej sprawdzić wrzucając do oleju kilka sztuk produktu - będzie odpowiednia jeśli w przeciągu kilku sekund Snack zwiększy swoją objętość i uzyska złocisty kolor. Po osiągnięciu właściwej temperatury na gorący olej wsypać niewielką ilość produktu, smażyć ok. 5-10 sekund. W czasie smażenia należy zwrócić uwagę aby produkt całkowicie zanurzył się w oleju. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w pomieszczeniach suchych i przewiewnych.
Zawiera: pszenica
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem", ul. Mielczarskiego 93-95, 25-726 Kielce