Ziarna słonecznika to drobne, niepozorne nasiona o orzechowym smaku zawierające liczne składniki odżywcze. Uprawiane zarówno jako rośliny ozdobne, lecznicze, przemysłowe oraz do celów spożywczych, Jeśli szukasz pysznych inspiracji, mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie! Nasze wafle ryżowe z pestkami dyni i algami morskimi to smaczna, bezglutenowa przekąska stosowana również jako alternatywa dla tradycyjnego pieczywa. Są idealne do przygotowania kanapek z różnorodnymi dodatkami. Możesz je chrupać na okrągło! Świetnie smakują w wersji na słodko, jak i w wytrawnej. Jeden wafel to zaledwie 36 kcal. Zasmakuj w naszych ryżowych krążkach i urozmaić nimi swoją codzienną dietę. Smacznego! W opakowaniu znajduje się 14 wafli. Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Opakowanie zawiera 14 porcji produktu (14 wafli).
Ryż brązowy (96,4%), ziarna słonecznika (3%), sól.
Na 100 g:
- Wartość energetyczna: 1625 kJ / 384 kcal,
- Tłuszcz, w tym: 3,6 g,
- - kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g,
- Węglowodany, w tym: 77,0 g,
- - cukry: 1,5 g,
- Błonnik: 3,3 g,
- Białko: 9,2 g,
- Sól: 0,63 g
Opakowanie zawiera 14 porcji produktu (14 wafli).
Na porcję (1 wafel = ok.9,3 g):
- Wartość energetyczna: 151 kJ / 36 kcal,
- Tłuszcz, w tym: 0,3 g,
- - kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g,
- Węglowodany, w tym: 7,2 g,
- - cukry: 0,1 g,
- Błonnik: 0,3 g,
- Białko: 0,9 g,
- Sól: 0,06 g
Opakowanie zawiera 14 porcji produktu (14 wafli).
Przechowywać w temperaturze otoczenia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Znak przekreślonego kłosa - PL-003-002.
Nie zawiera: Zboża zawierające gluten.
Sonko Sp. z o.o., ul. Ryżowa 1, Bielany Wrocławskie 55-040 Kobierzyce