Doskonała pozycja kulinarna z propozycjami przepisów opartych na jednym z najczęściej wykorzystywanych źródeł białka. Przekonaj się, jak możesz wykorzystać soczewicę, by jeść zdrowo i smacznie.
Potrawy, które smakują, a zarazem pozytywnie wpływają na zdrowie naszego organizmu, są na wagę złota. Soczewica staje się bardzo często podstawą dań wegetariańskich oraz wegańskich. Jest tak, ponieważ ma w sobie spore pokłady białka oraz błonnika, które są potrzebne do właściwego funkcjonowania organizmu. To nie jedyne pożyteczne składniki, jakich źródłem jest soczewica. Ma w sobie bogactwo witamin i pierwiastków: przede wszystkim zawiera żelazo i magnez. Jej kolejną zaletą jest lekkostrawność oraz niska kaloryczność.
W wyjątkowej książce od Beaty Pawlikowskiej: "Soczewica" poznasz różnorodne przepisy na dania z tytułowym składnikiem. Uda Ci się przyjrzeć marokańskiej zupie harira, podlaskim soczewiakom oraz biblijnemu chlebowi z soczewicą. Pozycja zawiera też autorskie pomysły na dania z soczewicą Beaty Pawlikowskiej. Wprowadzisz powiew świeżości do swojego codziennego jadłospisu.
Beata Pawlikowska to znana polska podróżniczka, która zajmuje się też pisaniem, robieniem zdjęć oraz przygotowywaniem ilustracji do swoich książek. Przez pewien czas pracowała w radiu i telewizji. Swoją pierwszą powieść napisałą w wieku osiemnastu lat: czytano ją w odcinkach w Programie III Polskiego Radia. Swoje liczne podróże opisuje w felietonach, a także nawiązuje do nich w przygotowywanych książkach, które wzbogaca o własnoręcznie wykonane ilustracje i zdjęcia.
Potrawy, które smakują, a zarazem pozytywnie wpływają na zdrowie naszego organizmu, są na wagę złota. Soczewica staje się bardzo często podstawą dań wegetariańskich oraz wegańskich. Jest tak, ponieważ ma w sobie spore pokłady białka oraz błonnika, które są potrzebne do właściwego funkcjonowania organizmu. To nie jedyne pożyteczne składniki, jakich źródłem jest soczewica. Ma w sobie bogactwo witamin i pierwiastków: przede wszystkim zawiera żelazo i magnez. Jej kolejną zaletą jest lekkostrawność oraz niska kaloryczność.
W wyjątkowej książce od Beaty Pawlikowskiej: "Soczewica" poznasz różnorodne przepisy na dania z tytułowym składnikiem. Uda Ci się przyjrzeć marokańskiej zupie harira, podlaskim soczewiakom oraz biblijnemu chlebowi z soczewicą. Pozycja zawiera też autorskie pomysły na dania z soczewicą Beaty Pawlikowskiej. Wprowadzisz powiew świeżości do swojego codziennego jadłospisu.
Beata Pawlikowska to znana polska podróżniczka, która zajmuje się też pisaniem, robieniem zdjęć oraz przygotowywaniem ilustracji do swoich książek. Przez pewien czas pracowała w radiu i telewizji. Swoją pierwszą powieść napisałą w wieku osiemnastu lat: czytano ją w odcinkach w Programie III Polskiego Radia. Swoje liczne podróże opisuje w felietonach, a także nawiązuje do nich w przygotowywanych książkach, które wzbogaca o własnoręcznie wykonane ilustracje i zdjęcia.