Zioła Siostry Marii to unikatowa pozycja, która jest połączeniem zielnika i książki kucharskiej. Znajdziecie w niej pięknie ilustrowane opisy kilkunastu najczęściej spotykanych ziół, a obok – sprawdzone receptury na różnego rodzaju domowe kuracje i pyszne dania z wykorzystaniem tego naturalnego dobrodziejstwa. Prawdziwa skarbnica wiedzy przekazywanej z pokolenia na pokolenie!
Zioła, dzisiaj nieco zapomniane, towarzyszyły ludziom od pokoleń. Używano ich jako surowca leczniczego, naturalnych kosmetyków oraz dodatków kulinarnych. Warto zdać sobie sprawę z tego, że zioła to nie tylko dostępne w sklepach i na targach aromatyczne rośliny pochodzące z zamorskich krain, popularne herbatki i mieszanki, ale także przyprawy codziennie obecne w naszej kuchni – tymianek, lubczyk, mięta.
Kuchenne Inspiracje Siostry Marii to seria tematycznych poradników kulinarnych. Każdy tom zawiera ok. 50 receptur na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy. Przepisy Siostry Marii nie wymagają specjalnych umiejętności, z pewnością znajdą wielu amatorów, a wszystkie dania można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom opatrzonym pięknymi zdjęciami uda się przyrządzić każdą potrawę!