Joanna Anger i Anna Piszczek w swojej najnowszej książce "Sezonowe Alaantkowe BLW" wychodzą z propozycjami wielu przepisów na proste i smaczne posiłki dla całej rodziny.
Zdrowe odżywianie jest bardzo ważne w procesie prawidłowego wzrostu i rozwoju dzieci. Młodzież i dorośli również muszą dbać, by ich posiłki były bogate w podstawowe składniki odżywcze, warzywa i owoce, które zawierają mnóstwo drogocennych witamin. Odpowiednio zbilansowane dania to klucz do dobrego samopoczucia psychicznego oraz długiego i zdrowego życia.
Książka "Sezonowe Alaantkowe BLW" powinna znaleźć się w każdym domu. Przepisy proponowane przez autorki skutecznie zmieniają nawyki żywieniowe całej rodziny i skłaniają do pokochania warzyw i owoców nawet największych niejadków. "Sezonowe Alaantkowe BLW" zawiera nie tylko instrukcje z przepisami, lecz również wiele informacji i ciekawostek na temat zdrowego odżywiania. Poradnik ten dodatkowo urozmaicony jest pięknymi zdjęciami dań, które jeszcze bardziej zachęcają do tworzenia tych niezwykłych smakowych kompozycji.
100 przepisów zawartych w książce podzielono na 4 części - każda z nich odpowiada poszczególnej porze roku. Dzięki temu można korzystać z dobrodziejstwa sezonowych, świeżych warzyw i owoców.
O autorkach
Joanna Anger i Anna Piszczek są autorkami bloga dotyczącego żywienia dzieci i niemowląt. To także doświadczone mamy, które doskonale wiedzą, co jest najlepsze dla pociech, a swoim doświadczeniem i sprawdzonymi, kuchennymi przepisami dzielą się z innymi. Wspólnie napisały również "Alaantkowe BLW", "Nowe AlaAntkowe BLW" oraz "AlaAntkowe BLW. Rośniemy!".