Baton proteinowy SENS dostarcza, aż 20g białka pochodzącego z zrównoważonego źródła!
- Białko ze świerszczy zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, witaminę B12, wapń i biodostępne żelazo
- Bogaty w błonnik i zdrowe tłuszcze
- Zawiera mniej cukru i więcej naturalnych składników niż tradycyjne batony białkowe
- Nie zawiera laktozy ani glutenu
Firma Sens jest czołowym producentem produktów wysokobiałkowych stworzonych na bazie świerszczy.
W swojej ofercie posiadają produkty takie jak: batony białkowe, makarony, mąka ze świerszczy, chipsy oraz krakersy.
Produkty idealne dla osób aktywnych fizycznie, które szukają alternatywnych źródeł białka i jednocześnie nie jest im obce dobro planety.
Masło orzechowe (21%) (100% orzechów arachidowych), mąka ze świerszczy (Acheta domesticus) (20%), daktyle, białko z bobu, błonnik z cykorii, białko z pestek dyni, masło kakaowe, środek utrzymujący wilgoć: roślinny glicerol, cynamon (1.7%), emulgator: lecytyna słonecznikowa.
W 100 g, 60 g (jedna porcja):
- Wartość energetyczna 1695 kJ/ 418 kcal, 1017 kJ/ 251 kcal
- Tłuszcze 20 g, 12 g, w tym
- nasycone kwasy tłuszczowe 6.7 g, 4.0 g
- Węglowodany 16 g, 9.6 g, w tym
- cukry 12 g, 7.2 g
- Błonnik 13 g, 7.8 g
- Białko 33 g, 20 g
- Sól 0.2 g, 0.12 g
Przechowywac w suchym miejscu.
Może zawierać śladowe ilości innych orzechów, sezamu i soi. Osoby uczulone na mięczaki i skorupiaki lub roztocza mogą mieć reakcję alergiczną na świerszcze.
SENS Foods, 71-75 Shelton Street, WC2H 9JQ, London, UK