Czekolady Red to pyszne, mleczne czekolady charakteryzujące się obniżoną zawartością tłuszczu, brakiem dodatku cukru. Źródłem słodyczy w czekoladach Red jest erytrytol i maltitol. Erytrytol jest naturalną substancją słodzącą. Jego wartość energetyczna wynosi 0. Uważany jest obecnie za najbezpieczniejszą substancję słodzącą. Ponadto czekolada jest produktem bezglutenowym, stosownym dla wegan. Zawartość kalorii jest mniejsza o 50% niż w produkcie tradycyjnym.
Miazga kakaowa, substancja słodząca: erytrytol, substancja wypełniająca: polidekstroza, tłuszcz kakaowy, kawałki migdałów 2%, skórka pomarańczy 1%, substancja zagęszczająca: karagen, emulgatory: lecytyna (z soi), E476, aromaty, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Białko 4 ,Cukry 1,7, kcal 305, kJ 1419, Kwasy 15, Sól 0,02, Tłuszcz 26, Węglowodany 34.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 10-21°C. Produkt gotowy do spożycia.
Produkt może zawierać, mleko, orzechy ziemne, migdały, orzechy laskowe, orzechy makadamia oraz orzechy nerkowca.
Chocolette Confectionary SIA, Aviacijas 18, Jelgava, LV-3004