Suplement diety w postaci kapsułki twardej zawierającej ekstrakt z korzenia pieprzycy peruwiańskiej (maca), dziko porastającej wzgórza Andów.
Chcesz podnieść libido i zachować pełnię sił życiowych? Sprawdź, jak możesz to osiągnąć.
Pieprzyca peruwiańska (Lepidium meyenii) rośnie wysoko w Andach i należy do grupy endemicznych gatunków roślin. Maca uważana jest za naturalny afrodyzjak zwiększający płodność i energię. Należy do roślin kapustowatych (Brassicaceae) i na dobre zapisała się w tradycji Peru. Była wykorzystywana przez starożytnych Inków – jedzona przed bitwą miała dodawać im sił. Przez stulecia służyła zarówno jako cenne pożywienie, jak i przypisywano jej pozytywny wpływ na wiele schorzeń.
Suplementowanie korzenia maca przyczynia się do zmniejszenia uczucia niepokoju i zwalczenia obniżonego nastroju.
Suplement w formie kapsułek niweluje specyficzny smak korzenia maca, przez co nie wyczuwa się w nim gorzkiej nuty. W dwóch kapsułkach znajduje się naturalny ekstrakt 1000 mg odpowiadający 5000 mg korzenia maca. Roślina użyta do przygotowania ekstraktu rośnie dziko w Peru, w swoich naturalnych warunkach na wzgórzach Andów, gdzie zbierana jest w okresie dojrzałości.
Co wyróżnia kapsułki Maca 1000 mg?
- Ekstrakt z dojrzałego korzenia maca. Maca dziko rosnąca w Peru, gdzie jest endemicznym gatunkiem rosnącym w Andach.
- Ekstrakt o sile odpowiadającej 5000 mg korzenia maca.
- Odpowiednia dla wegetarian i wegan.
- Bez GMO, bez glutenu, bez soi, bez laktozy.
- Opakowanie wykonane z BioPET (30% tworzywa pochodzi z trzciny cukrowej).
Ekstrakt z korzenia pieprzycy peruwiańskiej (Lepidium meyenii), otoczka (hydroksypropylometyloceluloza), inulina.
- Wartość energetyczna 19 kJ/5 kcal
- Tłuszcz 0 g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- W tym kwasy tłuszczowe nienasycone 0 g
- Węglowodany 0.9 g
- W tym cukry 0.3 g
- W tym alkohole wielowodorotlenowe 0 g
- W tym skrobia 0 g
- Błonnik 0.3 g
- Białko 0 g
- Sól 0 g
- Ekstrakt z korzenia pieprzycy peruwiańskiej (Lepidium meyenii), DER 5: 11000 mg
Zalecana dzienna porcja: 2 kapsułki, po posiłku. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.