Chcesz gotować nowocześnie i zdrowo, ale uwielbiasz smak tradycyjnej kuchni polskiej? Nie musisz z niczego rezygnować, bo Daria Ładocha ma dla Ciebie rozwiązanie!
O naszych tradycyjnych daniach mówi się, że są prawdziwymi bombami kalorycznymi, ale jak tu ich nie kochać skoro dla wielu z nas są powrotem do czasów dzieciństwa, kiedy to nasze babcie, ciocie, czy mamy przygotowywały te smakołyki według rodzinnych receptur. Obecnie rozpoczęła się moda na bardziej świadome odżywianie, gdzie każda kaloria jest starannie wyliczona, a dania mięsne ustępują wachlarzowi warzyw, owoców, czy ziół. W takim razie, jak nie obejść się smakiem, kiedy na rodzinnym stole gości bigos, a zdrowy rozsądek podpowiada, że ta potrawa może kosztować Cię dobre samopoczucie?
Odpowiedź jest oczywista, w Twojej kuchni musi zagościć książka autorstwa Darii Ładochy! Specjalistka w "Nowoczesnej Kuchni Polskiej" postanowiła odkurzyć nieco stare receptury i podać je Czytelnikowi w odświeżonej wersji. Z tą świeżością wiąże się też aspekt zdrowotny, bowiem każdy z przepisów został pozbawiony nadmiaru kalorii, a więc "odchudzony", przez co przyjazny dla każdego, kto dba o zawartość swojego talerza. Współczesna odsłona krupniku, w którym króluje pęczak i rozmaryn, pasta jajeczna na bazie awokado i kolendry, mizeria o smaku orzechów nerkowca, czy znanego wszystkim bigosu w wydaniu z grzybami Shitake to tylko część alternatyw do tłustych potraw, spędzających sen z powiek niejednego smakosza.
Daria Ładocha, w świecie blogów internetowych znana jako Mamałyga, umieszcza przepisy, które są odzwierciedleniem jej filozofii życia: jesteś tym, co jesz. Jest ekspertem w zakresie zdrowego żywienia dzieci i dorosłych oraz trenerem ze sporym doświadczeniem kulinarnym w kwestii kuchni tajskiej. To jej pasja i misja zachęciły ją do pisania książek, w których dzieli się swoją wiedzą, czy wspomnieniami, jak "W mojej tajskiej kuchni". Jest znana również z programów telewizyjnych, w których stworzyła cykle o zdrowym żywieniu i gotowaniu dla najmłodszych.
O naszych tradycyjnych daniach mówi się, że są prawdziwymi bombami kalorycznymi, ale jak tu ich nie kochać skoro dla wielu z nas są powrotem do czasów dzieciństwa, kiedy to nasze babcie, ciocie, czy mamy przygotowywały te smakołyki według rodzinnych receptur. Obecnie rozpoczęła się moda na bardziej świadome odżywianie, gdzie każda kaloria jest starannie wyliczona, a dania mięsne ustępują wachlarzowi warzyw, owoców, czy ziół. W takim razie, jak nie obejść się smakiem, kiedy na rodzinnym stole gości bigos, a zdrowy rozsądek podpowiada, że ta potrawa może kosztować Cię dobre samopoczucie?
Odpowiedź jest oczywista, w Twojej kuchni musi zagościć książka autorstwa Darii Ładochy! Specjalistka w "Nowoczesnej Kuchni Polskiej" postanowiła odkurzyć nieco stare receptury i podać je Czytelnikowi w odświeżonej wersji. Z tą świeżością wiąże się też aspekt zdrowotny, bowiem każdy z przepisów został pozbawiony nadmiaru kalorii, a więc "odchudzony", przez co przyjazny dla każdego, kto dba o zawartość swojego talerza. Współczesna odsłona krupniku, w którym króluje pęczak i rozmaryn, pasta jajeczna na bazie awokado i kolendry, mizeria o smaku orzechów nerkowca, czy znanego wszystkim bigosu w wydaniu z grzybami Shitake to tylko część alternatyw do tłustych potraw, spędzających sen z powiek niejednego smakosza.
Daria Ładocha, w świecie blogów internetowych znana jako Mamałyga, umieszcza przepisy, które są odzwierciedleniem jej filozofii życia: jesteś tym, co jesz. Jest ekspertem w zakresie zdrowego żywienia dzieci i dorosłych oraz trenerem ze sporym doświadczeniem kulinarnym w kwestii kuchni tajskiej. To jej pasja i misja zachęciły ją do pisania książek, w których dzieli się swoją wiedzą, czy wspomnieniami, jak "W mojej tajskiej kuchni". Jest znana również z programów telewizyjnych, w których stworzyła cykle o zdrowym żywieniu i gotowaniu dla najmłodszych.