Ekologiczne paluszki orkiszowo-owsiane z kurkumą Naura powstają na bazie pełnoziarnistych mąk, pochodzących z ekologicznych gospodarstw rolnych. Paluszki zostały wzbogacone o kurkumę, która nadaje im charakterystyczny kolor i wzmacnia ich smak. Przekąska nie zawiera wodorowęglanu sodu – substancji spulchniającej, a jej struktura jest wynikiem dodatku naturalnego zakwasu orkiszowego. Charakterystyczny smak paluszków został wzmocniony poprzez dodatek różowej soli himalajskiej. Paluszki są wyjątkowo chrupkie, smaczne i stanowią zdrową alternatywę dla klasycznych przekąsek, które zawierają sztuczne dodatki do żywności. Produkt bez dodatku cukru, odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Mąka owsiana pełnoziarnista* 55%, mąka orkiszowa pełnoziarnista* 31,4%, olej kokosowy* 6,5%, woda, zakwas orkiszowy* 2,2% (mąka orkiszowa*, woda), sól himalajska 1,1%, kurkuma* 0,3% (*z rolnictwa ekologicznego).
W 100 g:
- Wartość energetyczna 1641 kJ / 388 kcal
- Tłuszcz 5,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe 3,6 g
- Węglowodany 71 g
- w tym cukry 3,1 g
- Białko 11 g
- Sól 1,1 g
- Błonnik 5,1 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Merkury S.A., ul. Sejneńska 16, 15-399 Białystok