Ekologiczne paluszki orkiszowe Naura wypiekane są z pełnoziarnistej mąki z ziaren orkiszu, najstarszej i bardzo zdrowej odmiany pszenicy. Produkt powstaje na bazie naturalnych surowców, pochodzących z ekologicznych gospodarstw rolnych. Paluszki nie zawierają wodorowęglanu sodu – substancji spulchniającej, a ich struktura jest wynikiem dodatku naturalnego zakwasu orkiszowego. Charakterystyczny smak paluszków został wzmocniony poprzez dodatek różowej soli himalajskiej. Przekąska jest wyjątkowo chrupka, smaczna i stanowi zdrową alternatywę dla klasycznych paluszków, które zawierają sztuczne dodatki do żywności. Produkt bez dodatku cukru, odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Mąka orkiszowa pełnoziarnista* 86,7%, olej kokosowy* 6,5%, woda, zakwas orkiszowy* 2,2% (mąka orkiszowa*, woda), sól himalajska 1,3% (*z rolnictwa ekologicznego).
W 100 g:
- Wartość energetyczna 1658 kJ / 392 kcal
- Tłuszcz 5,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe 3,7 g
- Węglowodany 70 g
- w tym cukry 5,1 g
- Białko 15 g
- Sól 1,3 g
- Błonnik 2,6 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Merkury S.A., ul. Sejneńska 16, 15-399 Białystok