Ta herbata pochodzi ze specjalnie wybranej przez nas plantacji z chińskiej prowincji Yunnan. Region ten posiada ok. 200 gatunków lokalnych, z których wiele jest uznawane za jedne z najszlachetniejszych rodzajów klasycznej herbaty na świecie.
Krzewy herbaciane charakteryzują się szerokimi i mięsistymi liśćmi o połyskującej powierzchni.
Czarne i złotawe liście po zaparzeniu uwalniają charakterystyczny dla tej odmiany lekko słodkawy aromat. Napar ma bogaty, złożony smak, ale bez nuty goryczy. Piękny mahoniowy kolor naparu dopełnia uroku, jaki roztacza ta herbata.
czarna herbata Golden Yunnan
1 łyżeczkę herbaty na filiżankę lub 2 łyżeczki na szklankę, zalać wodą o temperaturze około 96°C. Taką temperaturę uzyskasz odstawiając wodę po zagotowaniu na 2 minuty. Parzyć przez 3-4 minuty.
NATJUN Józef Juniewicz, ul. Św. Marcin 29/8, 61-806 Poznań