Rozświetlający peeling enzymatyczny do twarzy z kwasami owocowymi od marki Melo to połączenie działania enzymów papainy, bromeliny oraz ekstraktu z granatu i witaminy C. Składniki te sprawiają, że peeling jest idealny w pielęgnacji cery suchej, dojrzałej, zmęczonej i z przebarwieniami. Polecany także do cery wrażliwej, delikatnej i ze skłonnością do utraty jędrności. Dzięki zawartości kwasów owocowych, peeling skutecznie złuszcza martwy naskórek, wygładza, rozjaśnia i nawilża skórę.
Ekstrakt z granatu to bardzo silny antyoksydant, który działa niczym naturalny filtr przeciwsłoneczny i stymuluje komórki do regeneracji. Bromelina skutecznie łagodzi stany zapalne skóry. Papaina działa rozjaśniająco na pozbawioną blasku cerę, a witamina C poprawia krążenie i chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
Talk, Oryza Sativa Starch, Sodium Carrageenan, Algin, CI77891, Sodium Carboxymethyl Starch, Lactose, Punica Granatum Rind Extract, Aroma, Ananas Sativus Extract, Papain, Silica, Ascorbic Acid, Maris Aqua.
Należy wymieszać proszek peelingu z wodą przegotowaną lub filtrowaną w proporcji 1:2 (np. 5 g proszku i 10 ml wody) – nie poleca się stosowania wody mineralnej, ponieważ blokuje ona działanie enzymów. W momencie uzyskania jednolitej konsystencji można przystąpić do nakładania preparatu na skórę twarzy. Następnie odczekać od 10 do 15 minut, po tym czasie zmyć ciepłą wodą. Przez 2-3 dni należy unikać bezpośredniego promieniowania słonecznego i korzystania z solarium. Nie nakładać żadnych preparatów, szczególnie tych zawierających oleje.