Smak tej mate jest delikatny, wynikający z harmonijnego połączenia ostrokrzewu oraz owoców. Lekko owocowy aromat pozostaje przy wielokrotnym dolewaniu wody do tej samej porcji suszu. Liście ostrokrzewu są soczyste i pełne życia, a zaparzony z nich napar ma stabilną moc i głębię smaku.
Owocowe składniki nadają tej kompozycji dobrze wyczuwalny aromat i smak, w którym gorzka nuta jest zbilansowana tak, że powstaje napar dość mocny, jednak nie gorzki. Zdecydowany smak ostrokrzewu koresponduje tu ze słodyczą owoców mango oraz lukrecji, ananasa. Nuty owocowe są mocniejsze w kolejnych zalaniach.
Herbata yerba mate (Ilex Paraguariensis) 92% – kraj pochodzenia: Brazylia, mango owoc 3%, mięta liść, skórka cytryny, ananas owoc, lukrecja korzeń, naturalne aromaty.
Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80°C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem. Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Produkt zawiera lukrecję – chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.
"Oranżada" Robert Derlatka, ul. Batorego 42/24, 05-400 Otwock