Jest to jedna z najmocniejszych mate greenów. Dobrze znana receptura została wzbogacona o większy udział procentowy guarany.
Harmonijne połączenie yerba mate oraz ziołowych płatków i listków. Delikatnie słodkawy aromat pozostaje przy wielokrotnym dolewaniu wody do tej samej porcji suszu. Liście ostrokrzewu rosnące dziko w cieniu drzew araukarii są soczyste i pełne życia, a zaparzony z nich napar, nie jest zbyt gorzki. Po pierwszym zalaniu suszu, naturalna nuta słodyczy szybko dociera do zmysłów powonienia. Trawa cytrynowa, którą dodajemy do tej pysznej mate ma wspaniały aromat i łącząc się z miętą pieprzową, daje w smaku mate bardzo ciekawą charakterystyczną nutę delikatnej cierpkości porównywalną do smaku limonki lub cytryny. Smakowe doznania nie ustępują, pojawiającym się po chwili zniewalającym dodatkowym, naturalnym aromatom. Składniki idealnie łączą się w ożywcze, wielosmakowe bogactwo. W fuzji z yerbą otrzymujemy przebojową kombinację, tego po prostu musicie spróbować!
Herbata yerba mate (Ilex Paraguariensis) 92% – kraj pochodzenia: Brazylia, guarana sproszkowana 3%, mięta, trawa cytrynowa, bławatek kwiat, nagietek kwiat, naturalny aromat.
Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80°C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem. Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
"Oranżada" Robert Derlatka, ul. Batorego 42/24, 05-400 Otwock