Yerba Mate Green Organic to bomba z magnezem, tak potrzebnym nam Europejczykom mieszkającym na północy. Już jedna porcja 50 g przygotowana z 500 ml wody w temperaturze 75°C zapewnia nam 65% dziennego zapotrzebowania na ten tak potrzebny naszym sercom pierwiastek. Pozbawione pestycydów liście z niewyjałowionej ziemi wraz z czystą wodą. To jedna z najlepszych postaci. Właśnie magnez z mate metabolizuje się naturalnie.
Certyfikat Ekologiczny Producenta PL-EKO-07-12921.
Yerba Mate Green (Ilex Paraguariensis) BIO 80% – kraj pochodzenia: Brazylia, melisa BIO, bez kwiat BIO, tarnina owoc BIO, głóg owoc BIO
susz wsypuje się w ilości od ¼ do ¾ objętości naczynia, zalewa wodą o temperaturze 70-80°C lub wodą z lodem. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie. Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
"Oranżada" Robert Derlatka, ul. Batorego 42/24 05-400 Otwock