Andruty kaliskie to produkt powstały w Kaliszu, choć znany jest już w całej Europie - zarejestrowany w UE jako Chronione Oznaczenie Geograficzne.
W opakowaniu znajdziemy 10 szt. andrutów.
Składniki:
mąka PSZENNA (gluten), cukier, olej rzepakowy.
Wartości odżywcze:
W 100 g
- Wartość energetyczna: 598 kJ/ 143 kcal
- Tłuszcz: 2,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- Weglowodany: 28 g
- w tym cukry: 3,1 g
- Białko: 3,2 g
- Sól: 0 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, nasiona sezamu.
Dane producenta/dystrybutora:
Zakład Cukierniczy Ryszard Marczak, ul. Jagodowa 11, 62-800 Kalisz