Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności

Wysyłka w
Produkt niedostępny
Rok wydania
2016
MEN
13/2016
Wydawnictwo
Nasza cena: 39,99 zł 50,20 zł Taniej o: 20%

Produkt niedostępny

Opis

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.3 (Magazynowanie surowców piekarskich).

W publikacji omówiono zagadnienia dotyczące surowców piekarskich oraz ich przechowywania. Opisano zboża wykorzystywane w piekarniach. Szczególną uwagę zwrócono na kwestie związane z transportem, przechowywaniem oraz oceną jakości mąki żytniej i pszennej. Podręcznik zawiera wiele ciekawostek, które dodatkowo poszerzają wiedzę ucznia. Dzięki bogactwu rysunków, przejrzystych schematów i zdjęć ułatwia przyswajanie wiedzy. Nauce sprzyjają też pytania i ćwiczenia praktyczne do wykonania w pracowni szkolnej. Publikacja pozwala przygotować ucznia do pracy zarówno w małej piekarni rzemieślniczej, jak i w dużym zakładzie produkcyjnym.


Sekcja Q&A

Kto napisał "Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności"?
Za treścią tytułu stoi Krystyna Jarosz.
Jest autorem niewielu podręczników, jednak te treści są bardzo wartościowe. Często autorzy podręczników szkolnych mają wysokie kompetencje w dyscyplinie, na temat której piszą. Ciekawostka: niektórzy autorzy tworzą tylko 2 podręczników edukacyjnych, skupiając się bardziej na poznawaniu dziedziny nauki. Wynikać to może na przykład z włożenia dużego wysyłku w proces katalogowania treści. W przypadku niewielu zdarza się, że łączenie wiedzy z ich przekazywaniem dalej idą w parze.

Które wydawnictwo opracowało tę książkę?
"Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności" opublikowało Wydawnictwo WSiP.


Jaki numer dopuszczenia MEN posiada ten podręcznik?
13/2016 jest nr dopuszczenia MEN tego podręcznika. Informuje on o tym, że podręcznik został dopuszczony do używania przez Ministerstwo Edukacji Narodowej. Wbrew obiegowej opinii termin podręcznik powinien być używany wyłącznie w przypadku książki do nauki posiadającej numer dopuszczenia MEN.

Czy podręcznik jest zgodny z aktualnym programem nauczania?
Potwierdzamy, ten podręcznik jest zgodny z obowiązującymi w dniu wydania numeru wytycznymi programu szkolnego. Podręcznik został sklasyfikowany numerem dopuszczenia MEN, co oznacza, że został oceniony pod kątem zgodności z ramą programową.


Jak zweryfikować, czy to właśnie ten podręcznik muszę kupić?
Sprawdź dokładnie wykaz książek obowiązujących w Twojej szkole w danym roku szkolnym. Skieruj uwagę na zgodność nr dopuszczenia MEN, tytułu, autora/autorów oraz wydawnictwa. Miej na uwadze, że każda jednostka nauczania może mieć inne wymagania dotyczące podręczników. Dlatego warto jest uzyskać informacje bezpośrednio od nauczycieli bądź z listy podręczników szkolnych dostępnych w szkole.


Do której serii podręczników należy "Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności"?
Tytuł należy do popularnej serii edukacyjnej "PRAKTYCZNA NAUKA ZAWODU".
Wzorem pozostałych składników z tego cyklu, podręcznik został stworzony w celu zapewnienia uczniom spójnych materiałów dydaktycznych, które umożliwią im rozwijanie wiedzy i umiejętności w sposób uporządkowany i logiczny.


W jaką okładkę oprawiony jest podręcznik?
Podręcznik wydano w miękkiej okładce. Dzięki temu, że jest stosunkowo lekka, z łatwością można ją wrzucić do szkolnego plecaka.


Do której klasy i na jakim stopniu edukacji jest potrzebny ten podręcznik?
Publikacja została wydana dla uczniów klas LO 1-4. Jeśli nie sugerujesz się listą podręczników od nauczyciela, pamiętaj, by dobrać podręcznik odpowiedni do poziomu edukacji, na którym jest uczeń.

Dla którego przedmiotu ta publikacja jest sugerowana?
Przedstawiony podręcznik dedykowany jest jednemu wybranemu obszarowi nauki, jakim jest przedmioty zawodowe.


Jaka jest liczba stron w tym podręczniku?
128 - tyle stron liczy ta książka.
Jest wypełniona edukacyjną treścią upiększoną graficznie. Zawarto w niej wartościowe i starannie dobrane informacje, które rozwijają wiedzę z danego zakresu.


Kilka słów o wydającym ten podręcznik:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (WSiP) to jedno z najdłużej funkcjonujących wydawnictw w naszym kraju, które zaczynało działalność w 1945 roku. Od wydania pierwszego podręcznika, wydano ponad 25 000 tytułów, z łącznym nakładem przekraczającym 2 000 000 000 książek. Obecnie WSiP specjalizuje się w tworzeniu materiałów edukacyjnych, takich jak podręczniki, repetytoria, poradniki i kursy, z udziałem wybitnych metodyków, naukowców i ekspertów. Oprócz tradycyjnych wydań oferuje też platformę internetową WSiPnet z wersjami cyfrowymi podręczników, a także Klub Nauczyciela.

W którym roku został wydany podręcznik?
Ta pozycja została wydana w 2016 roku. "Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności" od wielu lat jest uznaną kopalnią wiedzy i narzędziem dla wielu uczniów. Przez lata zdobył duże zaufanie nauczycieli, co potwierdza jego wartość edukacyjną.


Co, obok podręczników, warto kupić na nowy rok szkolny?
Pamiętaj o odpowiednich zeszytach. Na stronach www szkół często można znaleźć informacje dotyczące szczególnych zapotrzebowań odnośnie wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się: długopisy, ołówki, przybory do rysowania, artykuły plastyczne i kreatywne. Pamiętaj, że uczniowi używającemu artykułów szkolnych, które mu się podobają, takich jak piórnik z ulubionym bohaterem oraz plecak w ulubionym kolorze, będzie w szkole weselej. Sprawdź, jakie komplety do szkoły polecamy w TaniaKsiazka.pl. Mamy tak szeroki wybór, że z pewnością znajdziesz coś interesującego.


Czy mogę wymienić lub zwrócić kupiony podręcznik?
Produkty nie podlegają wymianie, ale pamiętaj o tym, że nietrafiony podręcznik kupiony online zawsze możesz zwrócić, i w zamian zamówić odpowiedni. Chcesz wiedzieć więcej o tym, jak można zwracać nietrafione zakupy? Wszystkie informacje znajdziesz na tej stronie.


Warto zwrócić uwagę na...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.3 (Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich).W publikacji omówiono rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych....
dodaj do schowka Do koszyka 50,22 zł
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Starannie omówiono czynniki, które...
dodaj do schowka Do koszyka 49,65 zł
W podręczniku omówiono dokładnie rozrost ciasta. Wskazano, jak proces ten przebiega w piekarniach rzemieślniczych, a jak w dużych zakładach. Zaprezentowano różne metody wypieku pieczywa. Wskazano parametry, które należy brać pod uwagę, aby otrzymać produkt wysokiej jakości. Opisano różnego rodzaju...
dodaj do schowka Do koszyka 49,35 zł
Podręcznik do nauki zawodu technik eksploatacji portów i terminali zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.34 (Organizacja i prowadzenie prac związanych z przeładunkiem oraz magazynowaniem towarów). Prezentuje wiedzę na temat obsługi ładunków w portach i terminalach, omawia zagadnienia szczegółowe...
dodaj do schowka Do koszyka 58,91 zł Cena regularna: 64,80 zł -9% Najniższa cena z 30 dni: 57,41 zł +3%
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).   Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców...
dodaj do schowka Do koszyka 57,95 zł
Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6. (Sporządzanie potraw i napojów). Książka obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast,...
dodaj do schowka Do koszyka 63,80 zł

Bestsellery - Technik technologii żywności

Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodzie . Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja koncentruje się na takich efektach kształcenia jak: racjonalne gospodarowanie...
dodaj do schowka Do koszyka 58,91 zł
Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1: produktów spożywczych, produkcji gastronomicznej, zastosowania...
dodaj do schowka Do koszyka 23,00 zł
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku szkolnego.
dodaj do schowka Do koszyka 39,00 zł
Podręcznik "Żywienie i usługi gastronomiczne. Część X. Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej" ma pomóc zarówno uczniom, jak i słuchaczom kursów kwalifikacyjnych w przygotowaniu się do egzaminu zawodowego z kwalifikacji TG.16 "Organizacja żywienia i usług gastronomicznych". Ma ON również...
dodaj do schowka Do koszyka 38,00 zł
Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań...
dodaj do schowka Do koszyka 23,00 zł
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).   Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców...
dodaj do schowka Do koszyka 57,95 zł
Wybrane bestsellery
Wiemy, co będzie na teście, z nami zdasz na 100%! Nie licz na przecieki, my mamy pewniaki! Nie jesteśmy wydawcą podręczników - my ujawniamy pytania! Przedstawiamy najlepszą książkę dla każdego ósmoklasisty, który chce szybko, sprawnie i skutecznie przygotować się do egzaminu kończącego...
dodaj do schowka Do koszyka 19,99 zł
Obejmuje materiał dotyczący wydarzeń z lat 1815-1939. Prezentuje treści z historii powszechnej i historii Polski w przejrzysty, łatwy do przyswojenia sposób poprzez przystępny tekst, ciekawe fotografie, infografiki oraz ilustracje. Kształci umiejętności historyczne, takie jak praca z tekstem...
dodaj do schowka Do koszyka 55,99 zł
Podręcznik przygotowany do podstawy programowej obowiązującej od września 2019 roku. Sztuka wyrazu to seria podręczników do nauki języka polskiego w liceum i technikum. Składa się z siedmiu tomów obejmujących oba zakresy nauczania – podstawowy i rozszerzony. Podręczniki z serii "Sztuka wyrazu"...
dodaj do schowka Do koszyka 45,99 zł
„Informatyka na czasie 1, zakres podstawowy” to aktualny i przyjazny dla ucznia podręcznik rozwijający umiejętności praktyczne z zakresu m.in. edytora tekstu, prezentacji, tworzenia stron WWW oraz grafik 2D i 3D, a także dostarcza wiedzę na temat bezpieczeństwa w sieci oraz prawa autorskiego....
dodaj do schowka Do koszyka 46,99 zł
Podręcznik Obejmuje 60 jednostek tematycznych. Podręcznik zawiera stałe elementy: fragment Pisma Świętego, tekst narracyjny, Módl się, Zaśpiewaj, Zastanów się, Zapamiętaj, Zadanie oraz propozycje quizu na podsumowanie każdego rozdziału. Hasła #WARTO oraz #WIEM, ŻE pomagają uczniowi odkryć...
dodaj do schowka Do koszyka 39,00 zł
Podręcznik "Oblicza geografii 2" do zakresu rozszerzonego zawiera treści dotyczące geografii społeczno-ekonomicznej. Został wzbogacony o nowe rozwiązania dydaktyczne i skutecznie przygotowuje ucznia do matury. Ułatwia zrozumienie przyczyn i konsekwencji wybranych procesów politycznych i...
dodaj do schowka Do koszyka 57,55 zł

Zobacz, dlaczego warto nam zaufać

Doskonała komunikacja, perfekcyjne podejście do klienta, realizacja szybka i całkowicie zgodna z zamówieniem, do tego dobra cena, czyli całość na piątkę.

Anyszka

Polecam, polecam, polecam! Świetny wybór, książki w doskonałej cenie i co najważniejsze błyskawiczna realizacja zamówienia - dodaję do moich ulubionych sklepów.

magdape

Bardzo miła obsługa, szybko reagują na wiadomości pisane. Szybko rozwiązują problem i tłumaczą sytuację, oraz bardzo jasno i konkretnie piszą mail o każdej zmianie w zamówieniach.

Lenka

Kolejny raz robię zakupy w sklepie i jest super szybko, tanio i wygodnie. Aż żałuję, że nie mają innych propozycji, które mnie interesują. Gorąco polecam.

Beata

Transakcja przebiegła szybko i sprawnie. Książki super i wszystko porządnie zapakowane. Nie jest to na pewno moja ostatnia styczność ze sklepem. Polecam.

Agnieszka

Sklep godny polecenia, szybko zrealizował zamówienie. Dodatkowo otrzymałam rabat. Bardzo korzystna cena zamówionych książek. Łącznie z przesyłką wyszło taniej niż w księgarni stacj...

Zosia

Bardzo sprawnie zrealizowane zamówienie. Pomimo, że podano mi późniejszy termin dostarczenia przesyłki otrzymałam ją kilka dni wcześniej. Sklep cechuje solidność i profesjonalizm. ...

Joanna

Sklep bardzo fajny, pomocny i szybki. Realizacja zamówienia trwała kilka dni. Zamówienie doskonale zapakowane i nienaruszone.

Frau Sonne

Jestem zadowolona ze sklepu i przeprowadzonej transakcji. Duży wybór książek, dostawa zgodnie z podaną przez sprzedawcę datą, bardzo porządnie zapakowana. Polecam.

agnes352

Polecam sklep z czystym sumieniem. Kontakt bardzo dobry, ceny rewelacyjne, wybór książek ogromny. Na pewno wkrótce znów złożę zamówienie.

natka2817

Rewelacja!!! Zamówienie otrzymałam 5 dni od złożenia zamówienia, a mieszkam w Wielkiej Brytanii.

Adrianna

Pierwszy raz kupowałam książki przez internet i się nie rozczarowałam. Książki przyszły w oczekiwanym terminie, były dobrze zabezpieczone. Na pewno skorzystam jeszcze nie jeden raz...

Paula