Drobne pieczywo pszenne z sezamem, nasionami szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), siemieniem lnianym i ziołami prowansalskimi. Lajkonik Wypiekarnia to produkty starannie przygotowywane według dobrych receptur. Ciasto wyrasta na zakwasie, a potem jest wypiekane w piecu na złoty kolor. Bajgle są obficie posypane ziarnami.
Chrupiące i smaczne, wypiekane z sercem.
Mąka pszenna, olej rzepakowy, cukier, drożdże, sezam (2 %), sól morska, masiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) (1,3 %), siemię lniane (1,1 %), zioła prowansalskie (0,7 %): bazylia, majeranek, rozmaryn, cząber, szałwia, oregano, tymianek, mięta, regulator kwasowości: wodorotlenek sodu, zakwas w proszku (mąka pszenna), sól, drożdże nieaktywne, aromat.
- Wartość energetyczna 1782 kJ / 424 kcal
- Tłuszcz 14 g, w tym:
- kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
- Węglowodany 61 g, w tym:
- cukry 4,6 g
- Błonnik 5,0 g
- Białko 11 g
- Sól 2,7 g
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródła ciepła.
Zawiera lub może zawierać: jaja, mleko, pszenica, sezam.
Lajkonik Snacks Sp. z o.o., ul. Piłsudskiego 1, 32-050 Skawina