Sztuka fermentacji

Średnia: 4.6 Ilość ocen: 7
Darmowy fragment:
Wysyłka w
Produkt chwilowo niedostępny
Format
165 x 235
Rok wydania
2019
Wydawnictwo
Ilość stron
656
Inne wersje (2)
Outlet, Książka, op. miękka
od 30,32 zł
Nasza cena: 28,52 zł 49,90 zł Taniej o: 43%

Chwilowo niedostępny

“Sztuka fermentacji” to poradnik, który przybliży nam tajniki i sztukę fermentacji, opartą na sprawdzonej wiedzy i doświadczeniu samego autora!

Jeśli kiszenie kojarzy Ci się tylko z ogórkami, jesteś zdecydowanie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawnych czasów i obejmuje, tak wiele dziedzin, że trudno byłoby opowiedzieć o tym tylko w jednej książce! Sięgając jednak po “Sztukę fermentacji” zdobędziemy rzetelną i sprawdzoną wiedzę na ten temat.

Kisić można dosłownie każdą jadalną roślinę. Autor najpierw zapoznaje nas z historią fermentacji, przedstawiając jej zalety i ogromne walory zdrowotne. Ostrzega przed trudnościami i podaje rozwiązania na problemy, jakie pojawiają się najczęściej podczas fermentowania.

Książka to również doskonały spis przepisów z całego świata: na kombuchę, pastę miso, natto, miody pitne, wino, czy ryby! Tak naprawdę kisić możemy wszystko, pod warunkiem, że wiemy, jak to robić. Nic nie będzie już trudne, jeśli sięgniemy po poradnik “Sztuka fermentacji”. Autor przekonuje nas, że tak naprawdę kiszenie to najlepsze wyjście, które zapewnia nam długie zdrowie i świetne doznania smakowe. Od tej pory sztuka fermentacji nie będzie już dla nas czarną magią, a czymś całkowicie naturalnym. Autor w jasny, klarowny i rzetelny sposób przedstawia swoją wiedzę i zachęca do tego, aby zgłębiać ją dalej.


Kilka słów od autora

Ważne jest, by zrozumieć że fermentacja jest naturalnym fenomenem o zasięgu znacznie szerszym niż praktyki kulinarne. Komórki w naszym ciele mają zdolność fermentacji. Innymi słowy, ludzie nie wymyślili lub stworzyli fermentacji; bardziej prawdziwe jest twierdzenie, że fermentacja stworzyła nas.

 Sandor Ellix Katz


Fragment do przeczytania


 O autorze

Sandor Ellix Katz urodził się 20 maja 1962 r., w żydowskiej rodzinie z Białorusi, jest amerykańskim pisarzem, autorem książek na temat sztuki fermentacji. Dorastał w Nowym Jorku. Katz to samozwańczy “fetyszysta fermentacji”, prowadził setki warsztatów żywnościowych w Stanach Zjednoczonych, a jego książka “Dzika Fermentacja” (2003) została nazwana klasyczną “Biblią dla ludzi rozpoczynających projekty DIY, takie jak zakwas lub kapusta kiszona”, i “szczególnie znana z podniecania ludzi fermentacją żywności”. W 2009 r. Został wybrany jednym z najlepszych trendsetterów magazynu Chow.

  • Wszyscy jesteśmy łotrami. Villains. Tom 1

    Przed dwoma tygodniami księżyc nad Ilvernath przybrał purpurową barwę, jaskrawą i oślepiającą, niczym świeża rana na niebie. Nazywano go Krwawym Księżycem – znak, że po dwudziestu latach spokoju znów zbliżał się czas Turnieju. Do opadnięcia Krwawej Zasłony pozostało zaledwie czternaście dni i żaden...
    Książka, op. miękka
    27,45 zł
    w magazynie
  • Book Lovers

    Jedno lato. Dwoje rywali. I zwrot akcji, którego nikt się nie spodziewał. Nora jest bezwzględną agentką literacką. Książki to całe jej życie.  Charlie jest wydawcą z talentem do wyszukiwania bestsellerów. I największym rywalem Nory. Nora wyjeżdża na urlop do Sunshine Falls – małego miasteczka rodem...
    Książka, op. miękka
    24,95 zł
    w magazynie
  • Zaklinaczka burz

    Piękna powieść Sophie Anderson, autorki takich czarujących baśni, jak „Dom na kurzych łapach”, „Baśnie Śnieżnego Lasu” i „Zaczarowany zamek”! Linnet wraz z ojcem została zesłana na Żałosne Bagna, ponieważ Magia jest zabroniona na wyspie. Dziewczyna tęskni za swoim dawnym życiem i marzy o ponownym...
    Książka, op. twarda
    30,70 zł
    w magazynie
  • Aveline Jones i duch z Malmouth. Aveline Jones. Tom 1

    Upiorna opowieść dla wszystkich, którzy lubią się bać! Aveline Jones uwielbia czytać historie o duchach, więc jesienna przerwa międzysemestralna staje się o wiele bardziej ekscytująca, gdy dziewczynka znajduje starą księgę pełną przerażających opowieści. Nie tylko historie z tej książki mrożą krew...
    Książka, op. miękka
    25,86 zł
    w magazynie
  • Dawno temu w Warszawie

    Stało się. Świat się skończył. Nadeszło Groźne i Inne. Przestańcie się mazać, to dopiero początek. Nie zapinajcie pasów. To bez sensu. 2014. Jacek Nitecki stoi samotny przed halą odlotów Okęcia. Zaczyna padać deszcz. Dzwoni telefon. Jacek odbiera, myśląc, że jego droga do piekła właśnie się...
    Książka, op. miękka
    42,37 zł
    w magazynie
  • Cudowne lata

    Jedna z 15 najlepszych powieści 2022 roku według Oprah Winfrey! Jedna z 10 najlepszych książek 2021 roku według magazynu „Le Parisien”! Jedna ze 100 najlepszych książek 2021 roku według magazynu literackiego „Lire”! 300 000 sprzedanych egzemplarzy w samej Francji. Finalistka Grand Prix blogerów...
    Książka, op. miękka
    37,57 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • Schronisko, które przetrwało

    Nazista uciekający przed sprawiedliwością. Kobieta próbująca przywrócić honor swojej rodzinie. Tajemniczy włamywacze szukający śladów przeszłości. Co ich łączy? Schronisko. Karkonoskie schronisko Odrodzenie zostaje czasowo zamknięte z powodu remontu. Zarządzająca obiektem Justyna Skała,...
    Książka, op. miękka
    32,51 zł
    w magazynie
  • Chłopki. Opowieść o naszych babkach

    Autorka Służących do wszystkiego wraca do tematu wiejskich kobiet, ale tym razem to opowieść zza drugiej strony drzwi chłopskiej chałupy. Podczas, gdy Maryśki i Kaśki wyruszają do miast, by usługiwać w pańskich domach, na wsiach zostają ich siostry i matki: harujące od świtu do nocy gospodynie,...
    Książka, op. twarda
    38,72 zł
    w magazynie
  • Nic mnie nie złamie. Zapanuj nad swoim umysłem i pokonaj przeciwności losu

    Besteseller „New York Timesa” Ponad 4 miliony sprzedanych egzemplarzy na świecie David Goggins jest człowiekiem o żelaznej woli i inspiracją dla wszystkich. Samo słuchanie tego faceta sprawia, że chce się wbiec na jakąś górę. Jestem przekonany, że ludzie tacy jak on mogą zmieniać losy świata....
    Książka, op. twarda
    37,79 zł
    w magazynie
  • My Beloved Monster

    Norwood w Karolinie Północnej uchodziło za najspokojniejsze miejsce na świecie. Mieszkańcy znali się doskonale ― byli świadomi radości i smutków swoich sąsiadów, spędzali razem czas, przyjaźnili się ze sobą. W Norwood nigdy nie dzieje się nic złego ― powtarzano. Dorośli wypowiadali te...
    Książka, op. miękka
    32,34 zł
    w magazynie
  • Kukułcze jajo. Saga kryminalna. Tom 11

    Camilla Läckberg wraca do Fjällbaki! Miasteczkiem wstrząsa wiadomość o dwóch zbrodniach. Ktoś bestialsko morduje znanego fotografa przygotowującego właśnie swoją wystawę w miejscowej galerii. Dwa dni później do strasznej zbrodni dochodzi na pobliskiej wysepce, gdzie sławny pisarz pracuje nad...
    Książka, op. miękka
    34,02 zł
    w magazynie
  • Ten drugi

    Był to jeden z najbardziej przejmujących obrazów dwudziestego wieku: dwóch młodych chłopców, dwoje książąt idących za trumną matki. Świat patrzył w smutku – i przerażeniu. Kiedy Diana, księżna Walii, została pochowana, miliardy ludzi zastanawiały się, co książęta muszą myśleć i czuć – i jak potoczy...
    Książka, op. miękka
    38,79 zł
    w magazynie
Szczegóły

Pokaż więcej

  • Autor: Sandor Ellix Katz
  • Wydawnictwo Vivante
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2019
  • Ilość stron: 656
  • Format: 165 x 235
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788366234888
  • Język: polski
  • Podtytuł: Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, ziaren, mleka, fasoli, mięsa i innych produktów
  • Oryginalny tytuł: The art. Of fermentation
  • Tłumacz: Kotarski Bartłomiej
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788366234888
  • EAN: 9788366234888
  • Wymiary: 16.5x23.5 cm

Recenzje książki Sztuka fermentacji (7)

  1. Recenzenckie Mistrzostwo Świata
    Ocena: 5/5
    Opinia potwierdzona zakupem
    Dodana przez w dniu
    Recenzja dotyczy produktu typu: książka
    1 z 1 osób uznało recenzję za przydatną

    Bardzo dobra książka , ładna okładka , przydatna i polecam.

    Czy ta recenzja była przydatna? tak | nie
    Napisz pierwszy komentarz
  2. Recenzentus NotPospolitus
    Ocena: 5/5
    Opinia potwierdzona zakupem
    Dodana przez w dniu
    Recenzja dotyczy produktu typu: książka
    1 z 1 osób uznało recenzję za przydatną

    bardzo fajnie napisana książka, dobrze się czyta prawie jak wciągającą powieść a jest tylko o fermentacji

    Czy ta recenzja była przydatna? tak | nie
    Napisz pierwszy komentarz
  3. Początkujący Recenzent
    Ocena: 5/5
    Opinia potwierdzona zakupem
    Dodana przez w dniu
    Recenzja dotyczy produktu typu: książka
    2 z 3 osób uznało recenzję za przydatną

    Przygoda z fermentacja i fascynacja przetworami zrodziła sie juz jakis czas temu w moim zyciu. Poczatkowo byly to tylko zainteresowania co mozna wrzucic do sloika, teraz po przeczytaniu ksiazki podchodze do sprawy bardziej biologicznie. Ksiazka nie jest prosta jak wiekszosc pozycji kucharskich, brak tu typowych prostych rozwiazan, a bardziej jest zagadka, gdzie sami ustalamy zasady i reguly panujace w naszej kuchni.

    Polecam dla osob, ktore chca inspiracji, a nie przepisu na wieczor, by zaimponowac znajomym.

    Czy ta recenzja była przydatna? tak | nie
    Napisz pierwszy komentarz
  4. Recenzenckie Mistrzostwo Świata
    Ocena: 5/5
    Opinia użytkownika sklepu
    Dodana przez w dniu
    Recenzja dotyczy produktu typu: książka
    30 z 38 osób uznało recenzję za przydatną

    Kiszenia ogórków nauczyłam się już jako kilkuletnia dziewczynka :) Każdego lata robiłam to z rodzicami, wykorzystując ogórki, koper i chrzan z naszego ogródka. Kiedy w upale w sezonie ogórkowym biegałam między grządkami, czułam już nadchodzący proces fermentacji. Nigdy nie zaniechałam kiszenia ogórków, a w zeszłym roku odważyłam się nawet pójść o krok dalej i przygotowałam na zimę kiszone papryki i pomidory. A kilka tygodniu temu, kiedy ujrzałam książkę "Sztuka fermentacji"- oszalałam zupełnie!

    Okazuje się, że kisić można wszystko- warzywa, owoce, ale i mięso, jaja czy zboża! Mało tego, bakterie są w stanie rozkładać szkodliwe dla środowiska odpady, np. opony, paliwo lotnicze, broń chemiczną, ftalany! Idźmy dalej: istniejemy, żyjemy dzięki fermentacji! Nasze ciała zamieszkują miliardy niezbędnych nam bakterii. A mania czystości i usuwania bakterii (np. poprzez używanie mydeł, chusteczek antybakteryjnych) obniża naszą odporność. Zupełnie niepotrzebnie boimy się i tak nienawidzimy tych małych stworzonek.

    Bakterie "to wysoce rozwinięte formy życia posiadające skomplikowane układy umożliwiające im dostosowywanie się i przetrwanie w dowolnych warunkach. (...) Sfermentowanej żywności nie wynaleźli ludzie- stanowi ona naturalne zjawisko, które człowiek zauważył i nauczył się odtwarzać."

    Czy jest wśród moich Czytelników ktoś, kto nie lubi kiszonek? Odezwać się w takim razie proszę, bo nie wyobrażam sobie nie lubić kiszonych ogórasów i kapuchy!

    Oprócz walorów smakowych, fermentowane produkty mają mnóstwo innych zalet:

    - są zakonserwowane i mogą w takim stanie przetrwać o wiele dłużej, niż produkty świeże,

    - proces fermentacji zabija pałeczki Salmonella, E. Coli, Listeria, Clostridium i inne szkodliwe drobnoustroje,

    - kiszenie to magia- zwiększa wartości odżywcze, a zmniejsza substancje antyodżywcze i toksyny,

    - działa przeciwbakteryjnie,

    - kiszonki to prosta żywność, omijająca taśmy produkcyjne,

    - kiszonki są lekkostrawne,

    - zawierają między innymi mnóstwo witaminy C,

    - poprawiają samopoczucie,

    - zwiększają odporność,

    - niektóre zawierają cenne dla jelit żywe kultury bakterii kwasu mlekowego,

    - a także wstępnie przetrawiają składniki odżywcze.

    Dlatego też warto jeść kiszonki i to kilka razy dziennie, najlepiej różnorodne. A wiecie, że nie ma jednej metody fermentacji? Niektóre produkty wymagają ciemności, a inne światła słonecznego. Jedne wymagają dostępu powietrza, inne nie. Jedne są lepsze z przyprawami, innym wystarczy sama sól lub ... cukier!

    Jeśli najbardziej ze wszystkich kiszonek wielbicie kiszone ogórki, w tym roku zastosujcie się do poniższych wskazówek, które wyczytałam w "Sztuce fermentacji":

    - chlorowana woda (czyli przede wszystkim nasza kranówa!) spowalnia lub uniemożliwia proces fermentacji (chlor zabija też drożdże!),

    - sól nie powinna zawierać jodu,

    - na jędrność ogórków ma wpływ dodanie siarczanu potasu lub wodorotlenku węgla. Innym sposobem jest włożenie kilku plastrów surowej marchwi, niektórzy podobno zanurzają ogórki we wrzątku przed ich ukiszeniem, inni z kolei wkładają warzywa do lodówki lub moczą je w lodowatej wodzie- ilu ulubieńców procesu fermentacji, tyle sposobów ;),

    - dodatek liści chrzanu, wiśni czy winorośli pozwala ogórkom zachować świeżość,

    - warzywa powinny być całkowicie zanurzone w solance,

    - kiszonek się nie pasteryzuje, gdyż tak wysoka temperatura zabija proces fermentacji,

    - ogórasy przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu, wtedy powinny przetrwać całą zimę.

    "Sztuka fermentacji" to kopalnia wiedzy! Jestem zaskoczona ilością informacji o kiszeniu- takie tomisko (ponad 600 stron)! Znajdziecie tu opisy sposobu fermentacji każdego produktu- od warzyw, owoców zaczynając, po miód, zboża i na mięsie kończąc. Jest również i o napojach alkoholowych domowej roboty ;) Wino, miód pitny, cydr, perry- na co macie ochotę?

    Autor podzielił się także kilkoma przepisami na placuszki na zakwasie (genialne!) i coś, do czego się przymierzam od kilku miesięcy, czyli marokańskie słone cytryny!

    Jeśli- podobnie, jak mnie- opętało Was szaleństwo kiszenia produktów, będziecie pewnie zachwyceni tą publikacją ;)

    [Adres usunięty]

    Czy ta recenzja była przydatna? tak | nie
    Napisz pierwszy komentarz
  5. Recenzentus NotPospolitus
    Ocena: 5/5
    Opinia użytkownika sklepu
    Dodana przez w dniu
    Recenzja dotyczy produktu typu: książka
    7 z 8 osób uznało recenzję za przydatną

    Kiedy zobaczyłem książkę Pana Pana Sandora Ellixa Katza: „Sztuka fermentacji” bardzo mnie zainteresowała. Dlaczego?

    Bo obecnie jest właśnie pora przygotowania zapasów warzyw i owoców na zimę. Jednym ze sposobów przygotowywania tych zapasów warzyw jest właśnie fermentacja różnych produktów.

    Z tej książki dowiedziałem się fermentacja także chroni na przykład zapasy warzyw i owoców przed zepsuciem się. (Po prostu fermentacja uniemożliwia powstawanie w fermentowanych produktach szkodliwych dla nas mikroorganizmów i zabezpiecza nas przed tworzeniem przez nie szkodliwych dla nas toksyn.)

    Fermentacja także poprawia smak pierwotnych pokarmów oraz ich wartość pokarmową.

    Pamiętam czas kiedy przez wiele lat moja mamusia zawsze na jesieni kisiła ogórki i kapustę.

    Oczywiście pamiętam, że fermentowane produkty to także: ketchup; miody pitne; wina; piwa kwas chlebowy; ocet; jogurt, kefir, sery, chleb pieczony na zakwasie; chrzan, i bardzo wiele innych produktów,

    A właśnie z tej książki dowiedziałem się, że 1/3 żywności to żywność fermentowana. Oprócz przepisów kulinarnych produktów fermentowanych jest także bardzo dużo informacji dotyczących nie tylko popularnych produktów fermentowanych, ale także i tych lokalnych.

    Pozdrawiam,

    Ryszard Roszkowski

    [Adres usunięty]

    Czy ta recenzja była przydatna? tak | nie
    Napisz pierwszy komentarz

Pokaż pozostałe 2 recenzje

Warto zwrócić uwagę na...
Nowe wydanie kulinarnego bestsellera Sztuka fermentacji! Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś zdecydowanie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawnych czasów i obejmuje tak wiele dziedzin, że trudno byłoby opowiedzieć o tym tylko w jednej książce!...
dodaj do schowka Do koszyka 45,27 zł
Przejdź na zieloną stronę mocy i podejmij 30-dniowe wyzwanie na smuklejsze ciało stworzone przez czołową ekspertkę w dziedzinie zdrowia i urody Sophie Uliano odkrywa sekrety diety, która nie tylko skutecznie zwalcza kilogramy, ale jest też bezpieczna dla naszej planety. Okazuje się, że jedzenie...
dodaj do schowka Do koszyka 31,42 zł
Wykorzystaj siłę słońca dla swojego zdrowia! Słońce jest motorem wszelkiego życia. Jego pozytywne działanie na ludzki organizm jest niezaprzeczalne, chociaż ogrzewające promienie słońca mają swoje ciemne strony. Niebezpieczeństwo raka skóry odebrało ludziom możliwość śmiałego korzystania ze słońca,...
dodaj do schowka Do koszyka 28,56 zł

Kokos

0/5
Druga książka z serii „Superfoods”: obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia. Tym razem dowiemy się wszystkiego o najzdrowszej roślinie świata, która nie ma właściwości alergizujących, czyli kokosie. Na niemal 200 stronach...
dodaj do schowka Do koszyka 24,04 zł
Chcesz odżywiać się zdrowo, ale nie umiesz zrezygnować z mięsa i zniechęca cię to, że dieta wegetariańska wymaga długiego „stania przy garach”? Nicola Gaimes doskonale rozumie twoje rozterki. Jeśli kiedykolwiek pomyślałeś, że chciałbyś spróbować diety wegetariańskiej, ale nie możesz odmówić sobie...
dodaj do schowka Do koszyka 47,91 zł
Jest tylko jedna droga do zdrowia – twoja własna! Dieta na twoich zasadach to autorski projekt Tary Stiles, jednej z najbardziej znanych i uśmiechniętych instruktorek jogi. Dzięki jej pozytywnemu nastawieniu, bezpretensjonalności i lekkości, trzy życiowe umiejętności – jak poruszać swoim ciałem,...
dodaj do schowka Do koszyka 45,54 zł
  • Sztuka fermentacji Outlet

    Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych – teraz w nowym wydaniu! Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli...
    Książka, op. miękka
    30,32 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Gotowanie na parze Zdrowa dieta

    Praktyczny poradnik zawiera wskazówki dotyczące gotowania na parze, zasad zdrowego odżywiania, diety osób starszych, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery. Znajdziesz tu instrukcje, jak krok po kroku przygotować na parze m.in. risotto z dynią, klopsiki cielęce z...
    Książka, op. miękka
    5,78 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • Streetfood Outlet

    Stoiska, food trucki, budki z przyrządzanymi na szybko daniami - uliczne jedzenie zaczyna odgrywać coraz większą rolę w naszym codziennym życiu. Jeśli przyjrzymy się bliżej, zauważymy, że pod tą nową ,,etykietką" kryje się milion potraw o przeróżnym rodowodzie. W dzisiejszym świecie, który skurczył...
    Książka, op. twarda
    17,50 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Ramen krok po kroku

    Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej – od bazowych, najprostszych, po złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi wypełniona jest smakiem. Znalazły się w niej instrukcje dla początkujących, wykaz niezbędnych składników oraz...
    Książka, op. miękka
    30,90 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • Grilluję, bo lubię Outlet

    Seria pomysłowych książek kulinarnych: Gotuję, bo lubię; Piekę, bo lubię oraz Grilluję, bo lubię to prawdziwa gratka dla miłośników dobrej kuchni! Tym, co wyróżnia książki z tej serii, jest wyjątkowa szata graficzna. Każdy przepis zajmuje dwie strony - na jednej znajdują się zdjęcia starannie...
    Książka, op. twarda
    15,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Ozdabianie potraw

    Ponad 300 propozycji wyrafinowanych ozdób z owoców i warzyw, jaj, masła i ciasta. Ozdabianie zimnych półmisków, koreczków i tortów. Przygotowywanie potraw objaśnione krok po kroku, zarówno w tekście jak i na zdjęciach. Każda dekoracja przedstawiona na wspaniałym, kolorowym zdjęciu.
    Książka, op. twarda
    30,31 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • Dania z grilla Outlet

    Sezon na grillowanie pod gołym niebem trwa zwykle kilka miesięcy, jednak to żadne ograniczenie. Produktów i receptur na smaczne potrawy z rusztu wystarczy na całoroczne rozkoszowanie się tak przyrządzanymi potrawami. Dania z grilla to zbiór wyśmienitych przepisów na soczyste mięsa i ryby,...
    Książka, op. twarda
    3,39 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Zdrowy grill. Jak grillować, żeby nie żałować!

    Uwielbiasz spotkania przy grillu ze znajomymi lub rodziną? Udowadniamy, że możesz się nimi cieszyć bez obaw o swoją sylwetkę i zdrowie. Co więcej, możesz przełamać nudę w menu potraw z grilla i zaskoczyć swoich gości zdrowiem i smakiem!Pięć znanych instagramerekpodzieliło się swoimi sprawdzonymi...
    Książka, op. miękka
    7,87 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • Domowe konserwy w słojach i puszkach...

    Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, ale także warzyw i owoców. Zamieszczone informacje ułatwią przygotowanie wielu dań, pasztetów, past, marynat i kiszonek zamkniętych w...
    Książka, op. twarda
    87,74 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • Wędzenie mięsa i ryb na różne sposoby

    Wędzenie mięsa i ryb to wspaniała metoda na poprawę jakości oraz smaku produktów. Dla wielu stało się też ulubionym sposobem spędzenia wolnego czasu, przynoszącym sporo satysfakcji i umożliwiającym przygotowanie aromatycznych specjałów. W książce zamieszczono: - informacje o historii wędzenia -...
    Książka, op. miękka
    8,79 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • Babcine słoiki

    Konfitury, dżemy, kiszonki… Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych przetworów. Zamknięte w słoikach skarby lata są nie tylko pyszne, ale też zdrowe! A ich przygotowanie wbrew pozorom nie musi być skomplikowane i czasochłonne.
    Książka, op. twarda
    34,93 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • Tajniki suszenia żywności

    Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć...
    Książka, op. miękka
    29,08 zł
    wysyłka w 24 godziny
Wybrane bestsellery
Co można robić w mieście, gdy żar dosłownie leje się z nieba? W upalne majowe popołudnie Basia z całą rodziną wybiera się na spacer w wyjątkowe miejsce. Stary ogród kryje wiele tajemnic – zabytkowe budowle, ogromne drzewa, ciekawe zwierzęta oraz wspaniałe rzeźbione lwice, które być może ożywają...
dodaj do schowka Do koszyka 17,42 zł
Ekscytujący zakazany romans z różnicą wieku! Dziewiętnastoletnia studentka Luna McCarthy po trzyletniej nieobecności wraca na wakacje do rodzinnej miejscowości Horseshoe Bay. Dziewczyna chce naprawić relacje z ojcem, które pogorszyły się po śmierci jej matki. Wszystkie problemy piętrzące się w...
dodaj do schowka Do koszyka 30,76 zł
Powraca przerażająca bieszczadzka legenda W Bieszczadach dochodzi do zaginięcia dwóch turystek. Z powodu tragedii ożywa legenda o ponurym smolarzu. Dręczony wyrzutami sumienia Igor Brudny, który w górach próbował odzyskać spokój, wbrew sobie angażuje się w sprawę. Gdy podejrzenie pada na jego...
dodaj do schowka Do koszyka 34,38 zł
"Kiedy po burzliwym locie do Albanii znika bez śladu polskie małżeństwo, a albańska mafia postanawia zabić jednego z ważniejszych polityków, to znak, że Olga Balicka i Kornel Murecki nie będą mieli spokojnego wypoczynku. Zostaną uwikłani w sprawę równie zagadkową jak śledztwo, które w tym samym...
dodaj do schowka Do koszyka 32,56 zł
Powieść nominowana do Goodreads Choice Awards w kategorii Young Adult Fantasy! W świecie, w którym dzieci bogów dziedziczą ich moce, potomkini greckich Mojr pracuje nad sprawą serii dziwacznych zabójstw, a jednocześnie musi ocalić swoje siostry, całe miasto, a także chłopaka, z którym łączy ją nić...
dodaj do schowka Do koszyka 48,11 zł
Drugi tom sagi Kobiety z rodziny Wierzbickich Młody księżyc nazywają tu wilczym księżycem. Powiadają, że w tym czasie młode wilki opuszczają swoje stado i wyruszają w poszukiwaniu własnego miejsca. Bietka, córka Malwiny, znika ze swoim chłopcem. Lea trafia tam, gdzie nikt nie chciałby się znaleźć,...
dodaj do schowka Do koszyka 32,70 zł

Zobacz, dlaczego warto nam zaufać

Doskonała komunikacja, perfekcyjne podejście do klienta, realizacja szybka i całkowicie zgodna z zamówieniem, do tego dobra cena, czyli całość na piątkę.

Anyszka

Polecam, polecam, polecam! Świetny wybór, książki w doskonałej cenie i co najważniejsze błyskawiczna realizacja zamówienia - dodaję do moich ulubionych sklepów.

magdape

Bardzo miła obsługa, szybko reagują na wiadomości pisane. Szybko rozwiązują problem i tłumaczą sytuację, oraz bardzo jasno i konkretnie piszą mail o każdej zmianie w zamówieniach.

Lenka

Kolejny raz robię zakupy w sklepie i jest super szybko, tanio i wygodnie. Aż żałuję, że nie mają innych propozycji, które mnie interesują. Gorąco polecam.

Beata

Transakcja przebiegła szybko i sprawnie. Książki super i wszystko porządnie zapakowane. Nie jest to na pewno moja ostatnia styczność ze sklepem. Polecam.

Agnieszka

Sklep godny polecenia, szybko zrealizował zamówienie. Dodatkowo otrzymałam rabat. Bardzo korzystna cena zamówionych książek. Łącznie z przesyłką wyszło taniej niż w księgarni stacj...

Zosia

Bardzo sprawnie zrealizowane zamówienie. Pomimo, że podano mi późniejszy termin dostarczenia przesyłki otrzymałam ją kilka dni wcześniej. Sklep cechuje solidność i profesjonalizm. ...

Joanna

Sklep bardzo fajny, pomocny i szybki. Realizacja zamówienia trwała kilka dni. Zamówienie doskonale zapakowane i nienaruszone.

Frau Sonne

Jestem zadowolona ze sklepu i przeprowadzonej transakcji. Duży wybór książek, dostawa zgodnie z podaną przez sprzedawcę datą, bardzo porządnie zapakowana. Polecam.

agnes352

Polecam sklep z czystym sumieniem. Kontakt bardzo dobry, ceny rewelacyjne, wybór książek ogromny. Na pewno wkrótce znów złożę zamówienie.

natka2817

Rewelacja!!! Zamówienie otrzymałam 5 dni od złożenia zamówienia, a mieszkam w Wielkiej Brytanii.

Adrianna

Pierwszy raz kupowałam książki przez internet i się nie rozczarowałam. Książki przyszły w oczekiwanym terminie, były dobrze zabezpieczone. Na pewno skorzystam jeszcze nie jeden raz...

Paula