- Autor: Ewa Aszkiewicz
- Wydawnictwo Publicat
- Oprawa: Twarda
- Rok wydania: 2013
- Ilość stron: 112
- Format: 21.0x30.0cm
- Kod producenta: 9788324512508
- Stan: końcówka nakładu, książki są nowe, ale niepełnowartościowe (mogą posiadać zażółknięcia, drobne zagięcia, itp.), mogą nie posiadać dodatków takich jak płyty CD, płyty DVD, mazaki, długopisy, naklejki i inne drobne elementy.
- Model: 978832451250833
- Język: polski
- ISBN: 9788324512508
- EAN: 978832451250833
- Wymiary: 21.0x30.0x1.2 cm
- Powiązane tematy: Najlepsze potrawy z grilla
Recenzje książki Potrawy z grilla (1)
-
Recenzenckie Mistrzostwo ŚwiataOcena: 5/5Dodana przez Anna S. w dniu 2022-09-26Opinia użytkownika sklepuRecenzja dotyczy produktu typu: książka
0 z 0 osób uznało recenzję za przydatnąKsiążka pt „ Kuchnia Polska. Potrawy z grilla i sałatkowe dodatki ‘’ autorstwa Ewy Aszkiewicz, Wandy Jackowskiej zawiera przepisy na potrawy z grilla oraz sałatkowe dodatki, które stanowią kulinarny rarytas na talerzu podczas spotkań biesiadnych przy grillu.
Lubię kiedy w książkach występuje wyjaśnienie jak zastosować daną potrawę przed jej właściwym podaniem. Ważny jest tutaj odpowiedni dobór rodzaj mięsa, rodzaje owoców, ryb, sposób pieczenia mięsa i dobór dodatków do ich np. sosy, marynaty do mięs. Stanowi to mocny atut kulinarny tej pozycji kulinarnej, gdyż w interesujący sposób są podane przepisy.
Autorki proponują Czytelnikom przepisy dania grillowe mniej znane na polskim stole, ale za to bardzo zdrowe, lekkie i łatwe w ich przyrządzaniu. Przykładem tego są sałatki i surówki, które mają zastosowanie odżywcze w codziennym w ich spożywaniu.
Książka ta stanowi doskonały prezent dla Czytelników chcących nauczyć się poznawania nowych sposobów grillowania.
Wiedza i wieloletnia praktyka kulinarna Pani Ewy Aszkiewicz i Pani Wandy Jackowskiej znawczyni dobrego kunsztu smakowego zapraszają Czytelników do poznawania i odkrywania ,że posiadają w swojej grillowanej kuchni potrawy bogate w smaku , ale dopiero po odpowiednim sposobie ich przyrządzeniu.
Produkty do wykonania potraw grillowych i sałatek, surówek są dostępne na rynku spożywczym, na bazarze, we własnym ogródku.
Można również swoje warzywa i owoce panierować na palenisku grillowym rozkoszując się przy tym ich smakiem i aromatem.
Przepisy na podane potrawy z grilla i sałatkowe dodatki zostały unowocześnione przez autorki.
Prawdziwa uczta dla smakoszy potraw grillowych do , której zapraszam i polecam zapoznanie się z tą pozycją kulinarną autorstwa Ewy Aszkiewicz, Wandy Jackowskiej.
Książka składa się z 303 stron, twarda oprawa, zawiera fotografie grillowanych potraw i sałatek , wydana została przez Wydawnictwo Publicat, Poznań 2015.