Masa kakaowa minimum 60%. Zawiera substancję słodzącą. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Składniki:
Miazga kakaowa, substancja słodząca: erytrytol E 968, tłuszcz kakaowy, migdały (13%).
Wartości odżywcze:
W 100 g:
- Wartość energetyczna 1842 kJ / 447 kcal
- Tłuszcz: 43 g
- w tym kwasy nasycone: 24 g
- Węglowodany: 39 g
- w tym cukry: 1,0 g
- poliole: 35 g
- Błonnik: 7,0 g
- Białko: 7,3 g
- Sól: 0,02 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ostrzeżenia i pozostałe informacje:
Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.
Informacja alergenna:
Może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, soję, mleko (łącznie z laktozą).
Dane producenta/dystrybutora:
ADAKA SP. Z O.O., PÓŁNOCNA 15-19, 54-105 WROCŁAW