- Autor: Joel Fuhrman
- Wydawnictwo Varsovia
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2017
- Ilość stron: 456
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788378292531
- ISBN: 9788378292531
- EAN: 9788378292531
- Wymiary: 22.8 x 15.4 x 2.2 cm
Recenzje książki Jeść, by żyć zdrowo! (2)
- Recenzentus NotPospolitusOcena: 5/5Dodana przez Anna K. w dniu 2019-02-03Opinia potwierdzona zakupemRecenzja dotyczy produktu typu: książka
1 z 1 osób uznało recenzję za przydatnąPozycja obowiązkowa dla każdego, komu leży na sercu zdrowie własne i rodziny. Czyta się jednym tchem. Ja przeczytałam w jeden dzień, bo trudno się oderwać. Podsunęłam mężowi i chociaż trudno go nazwać molem książkowym, tę pozycję przeczytał w dwa dni. Ale to nie koniec, co chwilę wracamy do niej, bo chociaż niektórych opisanych w niej faktów byliśmy świadomi już wcześniej, to niewątpliwie poszerzyliśmy swoją wiedzę o tym jak łatwo można poprawić swój komfort życia, poprawiając zdrowie poprzez przyjemne w sumie zmiany w żywieniu.
- Recenzent WybitnyOcena: 5/5Dodana przez Iwona K. w dniu 2018-03-11Opinia użytkownika sklepuRecenzja dotyczy produktu typu: książka
3 z 3 osób uznało recenzję za przydatnąJestem w trakcie czytania książki Jeść by żyć zdrowo! Czyta się ją bardzo przyjemnie. Ładnie wydana, bielutki papier, czarna czcionka. Jest to kolejna książka o zdrowiu, zdrowym odżywianiu, którą mam w domu. I mimo wielu pozycji, z pewnością jest dla mnie wartościowa. Doktor swoim pacjentom zaleca, aby zjadali codziennie co najmniej jedną główkę sałaty rzymskiej czy innej odmiany tego warzywa. Zgodnie z zaleceniem autora przyczepiłam na lodówce kartkę GŁÓWNE DANIE -SAŁATA (jakiekolwiek warzywo zjadane na surowo).
Z książki można się dowiedzieć np.
Natura po to wyposażyła nas w szczególny pociąg ku słodkiemu, byśmy jedli surowe owoce, a nie jakieś ich zamienniki. Nasz głód słodyczy powinniśmy zaspokajać świeżymi naturalnymi owocami i warzywami.
Spożywanie żywności zawierającej odpowiednią ilość substancji odżywczych zaspokoi potrzeby energetyczne organizmu, dlatego traci się wtedy ochotę na wysokokaloryczne jedzenie.
Dla wielu dzieci pączki, ciastka czy cukierki to składnik codziennego menu, a ich rodzicom trudno zrozumieć, że godząc się na to, narażają dzieci na poważne choroby, rozwijające się stopniowo, niezauważalnie.
Istnieje wyraźna zależność między spożywaniem białka zwierzęcego a chorobami serca.
Białka zwierzęce podnoszą poziom cholesterolu, podczas gdy białka roślinne go obniżają.
Jedzenie dużych ilości warzyw to klucz do sukcesu. Im więcej będziemy jeść warzyw, czy to surowych, czy gotowanych, tym będziemy zdrowsi i tym skuteczniej schudniemy.
Zawarte w roślinach składniki odżywcze nie tylko przeciwdziałają uszkodzeniom DNA, ale również, jeśli te jednak się pojawią, umożliwiają ich naprawę i zablokowanie rozwoju nowotworu
Doktor przestrzega przed suplementami zawierającymi witaminę A, wyizolowany beta-karoten i kwas foliowy.
Każdy lek, bez względu na to, czy wykazuje jakiekolwiek działania niepożądane, czy nie wykazuje, zawiera, w różnym stopniu, substancje toksyczne.
Są też przepisy kulinarne.
Książka warta polecenia każdej osobie zainteresowanej zdrowiem. Polecam