Odkryj pasję zbierania dzikich ziół i owoców!
Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne dzięki podziałowi według miejsc występowania i pory zbiorów oznaczonych kodem kolorów.
Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem - konwalią…
140 gatunków jadalnych dzikich ziół i owoców oraz ich trujących sobowtórów według typowych miejsc ich występowania (w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach) oraz według pory zbiorów.
Nowatorska forma i maksimum treści:
- Opis, występowanie, zastosowanie i ostrzeżenia
- Ponad 200 zdjęć i 206 rysunków
- Rady, jak prawidłowo rozpoznawać i zbierać rośliny
- Przepisy, jak stosować dzikie zioła i owoce