Puder jabłkowy Bio to sproszkowane liofilizowane jabłka z polskich sadów. Liofilizacja jest procesem suszenia sublimacyjnego, zachowująca niemal w pełni smak, zapach oraz witaminy świeżych jabłek. Dzięki ich sproszkowaniu uzyskaliśmy naturalną słodką posypkę z jabłek, bez dodatku cukrów!
Puder jabłkowy Bio to 40 g jabłkowego pyłu – w zamykanej saszetce typu doypack.
Puder jabłkowy Bio to 100% ekologicznego liofilizowanego sproszkowanego jabłka.
Ekologiczne jabłko liofilizowane sproszkowane 100%.
- Wartość energetyczna 1580 kJ / 373 kcal
- Tłuszcz 1,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
- Węglowodany 84 g
- w tym cukry 77 g
- Błonnik 10 g
- Białko 2,1 g
- Sól 0 g
Przechowywać w suchym, chłodnym pomieszczeniu.