Wyjątkowo smaczna i bezglutenowa przekąska. Połączenie mleka, waniliowej nuty oraz słodkiej czekolady okazało się strzałem w dziesiątkę.
Czekolada (25%) [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (soja), emulgator: E 476, aromat] - masa kakaowa minimum 47,1%; cukier, margaryna [oleje i tłuszcze roślinne (olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy), woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat], syrop glukozowy, mleko w proszku, masło (mleko), białko jaja, woda, substancja żelująca: agar; aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
- Energia (kJ/kcal) 2067 / 495
- tłuszcz (g) 28 w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone (g) 14
- węglowodany (g) 57 w tym
- cukry (g) 49
- białko (g) 2,9
- sól (g) 0,12
Produkt przeznaczony do bezpośredniego spozycia. Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze nie wyższej niż 20°C.
Produkt zawiera: soja, mleko, jaja.
Produkt może zawierać: orzechy, orzeszki ziemne, sezam.
Glutenex Sp. z o.o., ul. Ludowa 6, 62-080 Tarnowo Podgórne