Firma Glutenex stworzyła gamę produktów, która ukazuje dietę bezglutenową w zupełnie innym świetle. Stworzyli produkty, które są wybierane nie tylko z konieczności, ale też ze względu na ich wyjątkowy smak. Ciastka maślane z czekoladą są kruche, delikatne i nieziemsko smaczne. Maślane ciasteczka idealnie sprawdzą się jako szybka, słodka przekąska. Oblane czekoladą są jeszcze lepsze niż klasyczne. Dodatkowo posiadają certyfikat bezglutenowości nadawany przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią.
czekolada mleczna (26%) [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny (soja), aromat, emulgator: E 476] - masa kakaowa minimum 32,1%, skrobia kukurydziana, cukier, masło (12%) (z mleka), skrobia ryżowa, mąka kukurydziana, jaja, mąka jaglana, błonnik roślinny, substancja spulchniająca: węglany sodu, aromat.
w 100 g:
- Wartość energetyczna kJ 2086, kcal 497,
- Tłuszcz 21 g,
- w tym kwasy tłuszczowe 16 g,
- Węglowodany 71 g,
- w tym cukry 31 g,
- Białko 4,0 g,
- Sól 0,40 g.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Bez skrobi pszennej.
Produkt zawiera soję i jaja. Produkt może zawierać: mleko, orzechy, orzeszki ziemne, sezam.
Glutenex Sp. z o.o., Sady, ul. Ludowa 6, 62-080 Tarnowo Podgórne