Winogrona, z których powstają rodzynki, uprawiane są na obszarach o gorącym klimacie. Pod koniec sierpnia oraz w pierwszej połowie września, gdy kiście winogron są już bardzo dojrzałe, rozpoczynają się zbiory owoców, z których powstają rodzynki. Tradycyjnie stosowane są jako dodatek do słodkich wypieków i deserów. Są również jedną z najpopularniejszych przekąsek wśród bakalii. Dobrze jest je wprowadzić na stałe do swojej diety, ponieważ są bogactwem miedzi, potasu oraz stanowią cenne źródło fosforu, żelaza i witaminy B6.
rodzynki 99,5%, olej roślinny: bawełniany i/lub słonecznikowy
W 100 g
- Wartość energetyczna 1210 kJ / 286 kcal
- Tłuszcz 0,5 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g
- Węglowodany 65 g w tym cukry 65 g
- Błonnik 6,5 g
- Białko 2,3 g
- Sól 0,05 g
Przechowywać w suchym i chłodym miejscu
Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu.
Bakalland S.A., Fabryczna 5, 00-446 Warszawa