Orzechy laskowe, dzięki ich wyjątkowemu smakowi, pasują zarówno do słodkich, jak i wytrawnych przepisów, dając duże pole do kulinarnych eksperymentów. Świetnie smakują lekko uprażone w piekarniku lub na suchej patelni, ale przede wszystkim można je spożywać samodzielnie, jako pełnowartościową przekąskę.
Uwielbiasz świeże i chrupiące pieczywo posmarowane kremem orzechowym? Przygotuj samodzielnie ten smakołyk, korzystając tylko z naturalnych składników. Potrzebujesz ich niewiele: 100 g orzechów laskowych Fresco,4 łyżki kakao, 1/2 szklanki mleka, 3 łyżki miodu wielokwiatowego Orzechy upraż na suchej patelni, usuń skórkę i zmiksuj na gładką pastę za pomocą blendera. Miksując dodawaj stopniowo kakao, miód i mleko, do dokładnego połączenia składników. Przełóż do słoika. Możesz ją przechować do 14 dni.
orzechy laskowe
W 100 g
- Wartość energetyczna 2749 kJ / 666 kcal
- Tłuszcz 63 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4,5 g
- Węglowodany 6,0 g w tym cukry 4,0 g
- Błonnik 8,9 g
- Białko 14 g
- Sól 0 g
Przechowywać w suchym i chłodym miejscu
Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu.
Bakalland S.A., Fabryczna 5, 00-446 Warszawa