Sneksy wielozbożowe to przekąska z mieszanki zbóż z komosą ryżową - quinoa, usmażona w oleju rzepakowym, z solą morską.
Składniki:
Mąka 57% (kukurydziana, pszenna, ryżowa, owsiana), olej rzepakowy, kasza kukurydziana, mąka z komosy ryżowej 5%, cukier, otręby pszenne, sól, sól morska 1,1%, substancja spulchniająca: węglany sodu
Wartości odżywcze:
- Energia 1928 kJ/ 460 kcal.
- Tłuszcz - 20 g, W tym
- kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g,
- Węglowodany 60 g,W tym
- cukry 6,4 g,
- Błonnik 5,5 g,
- Białko 7,3 g,
- Sól 2,8 g.
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w sychym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna:
Zawiera zboża zawierające gluten ( pszenica, owies).
Produkt może zawierać orzeszki arachidowe
Dane producenta/dystrybutora:
Zakłady Przemysłu Cukierniczego "OTMUCHÓW" S.A., ul. Nyska 21, 48-385 Otmuchów