Enzymy w technologii spożywczej

Wysyłka w
24 godziny + czas dostawy
Ilość stron
480
Rok wydania
2016
Nasza cena: 99,00 zł

Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów.

Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem „przetwórstwa żywności”.

Recenzje

Warto zwrócić uwagę na...
Nowoczesne API. Ewoluujące aplikacje sieciowe w technologii ASP.NET 0/5 Nasza cena:
51,35 zł 79,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Nowoczesne API. Ewoluujące aplikacje sieciowe w technologii ASP.NET

Większość z najpopularniejszych dużych witryn internetowych zbudowano z użyciem technologii Web API. Może ona działać na podstawie protokołu HTTP — umożliwia wówczas łatwą pracę nad nowymi funkcjonalnościami aplikacji, kwestiami bezpieczeństwa, skalowalnością rozwiązań, obsługą nowych urządzeń lub...
Postać leku. Optymalizacja leków doustnych i do oczu w nowoczesnej technologii farmaceutycznej 0/5 Nasza cena:
179,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Postać leku. Optymalizacja leków doustnych i do oczu w nowoczesnej technologii farmaceutycznej

W publikacji przedstawiono zagadnienia dotyczące projektowania i optymalizacji postaci leku w uzyskania zamierzonego efektu terapeutycznego. Książka adresowana jest osób, w swojej praktyce zawodowej stykają się z problematyką wytwarzania leków, studentów wydziałów farmaceutycznych, a także...
Marketing w erze technologii cyfrowych. Nowoczesne koncepcje i wyzwania 0/5 Nasza cena:
59,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Marketing w erze technologii cyfrowych. Nowoczesne koncepcje i wyzwania

Publikacja stanowi spektrum trendów i rozwiązań związanych z technologiami cyfrowymi, które będą miały istotne znaczenie dla procesu ewolucji marketingu w najbliższych latach. To interdyscyplinarna publikacja wieloautorska, prezentująca dorobek naukowy pracowników różnych polskich uczelni oraz...
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne 0/5 Nasza cena:
43,55 zł 44,90 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).   Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców...
Podstawy teoretyczne technologii chemicznej 0/5 Nasza cena:
119,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Podstawy teoretyczne technologii chemicznej

Jest to obszerne opracowanie o charakterze podręcznika akademickiego z zakresu podstaw teoretycznych technologii chemicznej. Omówiono w nim takie zagadnienia jak:  ogólne zasady projektowania i realizacji procesów technologii chemicznej, stechiometrię reakcji chemicznych,  zasady tworzenia...
Podstawy technologii betonowego budownictwa monolitycznego 0/5 Nasza cena:
59,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Podstawy technologii betonowego budownictwa monolitycznego

Nowoczesny podręcznik technologii budownictwa monolitycznego! W książce przedstawiono charakterystykę budownictwa monolitycznego, roboty monolityczne w ujęciu systemowym, a następnie podano podstawowe wiadomości dotyczące technologii realizacji betonowych konstrukcji monolitycznych. Podręcznik...
Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2 0/5 Nasza cena:
44,64 zł 46,80 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2

Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb. Znana i ceniona autorka...
Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej. Szkoły ponadgimnazjalne 0/5 Nasza cena:
45,49 zł 46,90 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej. Szkoły ponadgimnazjalne

Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodzie . Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja koncentruje się na takich efektach kształcenia jak: racjonalne gospodarowanie...
Podstawy technologii maszyn. Podr. WSIP 0/5 Nasza cena:
74,48 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Podstawy technologii maszyn. Podr. WSIP

Tematykę książki ujęto w trzech głównych działach: podstawy materiałoznawstwa, wytwarzanie części maszyn oraz montaż. Obróbka skrawaniem została przedstawiona z uwzględnieniem obróbki na obrabiarkach sterowanych numerycznie oraz automatyzacji wytwarzania części maszyn. Omówiono ponadto metody...
Zastosowanie technologii naziemnego skaningu... 0/5 Nasza cena:
35,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Zastosowanie technologii naziemnego skaningu...

Celem monografii jest prezentacja stanu wiedzy i doświadczeń autorów w zakresie stosowania technologii naziemnego skaningu laserowego w szeroko pojętej geodezji inżynieryjnej. Ważnym elementem opracowania jest ukazanie zastosowania skaningu laserowego na wybranych przykładach. Tematyka...
Zarządzanie innowacjami i transferem technologii 0/5 Nasza cena:
59,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Zarządzanie innowacjami i transferem technologii

Podręcznik w całości porusza problematykę z zakresu zarządzania innowacjami techniczno-organizacyjnymi. Autor omawia m.in. modele działalności innowacyjnej, strategie innowacyjne przedsiębiorstw, rynek technologii. Książka przeznaczona jest dla studentów kierunków: Zarządzanie, Zarządzanie i...
Zastosowania technologii Blockchain 0/5 Nasza cena:
69,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Zastosowania technologii Blockchain

Książka obejmuje wyjątkowy zestaw tematów, którego nie znajdziesz nigdzie indziej i odpowiada na pytanie, jak przezwyciężyć przeszkody wyłaniające się wraz z rozwojem rynku i rozpowszechnianiem w świadomości konsumentów start-upów opartych na blockchainie. Książkę otwiera szkic o historii...
Zobacz, dlaczego warto nam zaufać

Doskonała komunikacja, perfekcyjne podejście do klienta, realizacja szybka i całkowicie zgodna z zamówieniem, do tego dobra cena, czyli całość na piątkę.

Anyszka

Polecam, polecam, polecam! Świetny wybór, książki w doskonałej cenie i co najważniejsze błyskawiczna realizacja zamówienia - dodaję do moich ulubionych sklepów.

magdape

Bardzo miła obsługa, szybko reagują na wiadomości pisane. Szybko rozwiązują problem i tłumaczą sytuację, oraz bardzo jasno i konkretnie piszą mail o każdej zmianie w zamówieniach.

Lenka

Kolejny raz robię zakupy w sklepie i jest super szybko, tanio i wygodnie. Aż żałuję, że nie mają innych propozycji, które mnie interesują. Gorąco polecam.

Beata

Transakcja przebiegła szybko i sprawnie. Książki super i wszystko porządnie zapakowane. Nie jest to na pewno moja ostatnia styczność ze sklepem. Polecam.

Agnieszka

Sklep godny polecenia, szybko zrealizował zamówienie. Dodatkowo otrzymałam rabat. Bardzo korzystna cena zamówionych książek. Łącznie z przesyłką wyszło taniej niż w księgarni stacj...

Zosia

Bardzo sprawnie zrealizowane zamówienie. Pomimo, że podano mi późniejszy termin dostarczenia przesyłki otrzymałam ją kilka dni wcześniej. Sklep cechuje solidność i profesjonalizm. ...

Joanna

Sklep bardzo fajny, pomocny i szybki. Realizacja zamówienia trwała kilka dni. Zamówienie doskonale zapakowane i nienaruszone.

Frau Sonne

Jestem zadowolona ze sklepu i przeprowadzonej transakcji. Duży wybór książek, dostawa zgodnie z podaną przez sprzedawcę datą, bardzo porządnie zapakowana. Polecam.

agnes352

Polecam sklep z czystym sumieniem. Kontakt bardzo dobry, ceny rewelacyjne, wybór książek ogromny. Na pewno wkrótce znów złożę zamówienie.

natka2817

Rewelacja!!! Zamówienie otrzymałam 5 dni od złożenia zamówienia, a mieszkam w Wielkiej Brytanii.

Adrianna

Pierwszy raz kupowałam książki przez internet i się nie rozczarowałam. Książki przyszły w oczekiwanym terminie, były dobrze zabezpieczone. Na pewno skorzystam jeszcze nie jeden raz...

Paula