Orzechy tygrysie mają słodki smak, przypominający migdała lub kokosa. Przed jedzeniem orzechy warto namoczyć kilka godzin, aby stały się miękkie. Z orzechów tygrysich można przygotować m.in mleko roślinne lub tradycyjny napój horchata de chufa.
100% bio orzechy tygrysie.
W 100 g:
- Wartość energetyczna 1922 kJ / 459 kcal
- tłuszcz 24 g
- w tym nasycone 5,2 g
- węglowodany 62 g
- w tym cukry 16,2 g
- białko 4 g
- sól 0,06 g
Zdrowa przekąska lub jako składnik do pieczenia ciast, ciastek, pieczywa, naleśników i ciastek, ciast, lodów, koktajli mlecznych lub koktajli owocowych, bułki tartej lub polewy do dań i deserów, dodatek do musli. Może być spożywany przez diabetyków, wegetarian i wegan.
Przechowywać w suchym miejscu i szczelnie zamknąć torebkę po każdym użyciu.
Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.