Mieszanka do domowego wypieku ciasta w proszku, zawierający następujące komponenty:
- Mieszankę do przygotowania ciasta
- Krople czekolady
- 12 papierowych foremek
Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Ciasto: mąka pszenna, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 4,5%, mąka ryżowa, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia), aromaty.
Krople czekolady 5,3% (mogą zawierać mleko): miazga kakaowa, cukier, glukoza, emulgator: lecytyny (z soi). Masa kakaowa min. 47,2%.
Szary nalot na kroplach czekolady jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu.
Po przyrządzeniu na 100 g, na porcję 44 g, %RWS* na porcję:
- Wartość energetyczna 1664 kJ/398 kcal 732 kJ/175 kcal 9%
- Tłuszcz 22 g 9,7 g 14%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,8 g 1,2 g 6%
- Węglowodany 42 g 19 g 7%
- w tym cukry 22 g 9,8 g 11%
- Białko 6,7 g 2,9 g 6%
- Sól 0,53 g 0,23 g 4%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z mlekiem 2% tł. i olejem rzepakowym). Z jednego opakowania uzyskasz ok. 528 g produktu po przygotowaniu (12 porcji).
Przygotuj:
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- 100 ml oleju
Przygotowanie ciasta:
- Nastaw piekarnik do temp. 180ºC (bez termoobiegu). Włóż papierowe foremki (12 szt.) do blachy do muffinek.
- Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
- Ciasto rozłóż równo do 12 foremek (ok. 2 łyżki ciasta) i posyp kroplami czekolady.
- Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 17−18 min.
Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości.
Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa