Chłodnictwo

Wysyłka w
72 godziny + czas dostawy
Rok wydania
2015
Format
15x23,5 cm
Ilość stron
440
Inne wersje (1)
eBook, mobi, epub
za 86,72 zł
Nasza cena: 96,03 zł

Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?

Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.

Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:

- wydajność chłodzenia

- działanie chłodni a straty cieplne

- rodzaje urządzeń chłodniczych

- odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku

- mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne

- dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa

- produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa

- analiza rentowności sklepowych stacji wypieku

- zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych

Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Recenzje

Warto zwrócić uwagę na...
Odroczony rozrost. Technologia w piekarni 0/5 Nasza cena:
89,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Odroczony rozrost. Technologia w piekarni

Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia? Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów? Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań...
Zakwas. Technologia w piekarni 0/5 Nasza cena:
99,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Zakwas. Technologia w piekarni

Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu - zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej - oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w...
Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.1 eMPi2 5/5 Nasza cena:
14,55 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.1 eMPi2

Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1: produktów spożywczych, produkcji gastronomicznej, zastosowania...
Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.2 eMPi2 WZ 0/5 Nasza cena:
14,55 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.2 eMPi2 WZ

Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań...
Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach 0/5 Nasza cena:
66,93 zł 69,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach

Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz. Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: „Technologia przetwórstwa mięsa” dopuszczonego do użytku...
Organizacja i technol. robót wykończeniowych WSiP 0/5 Nasza cena:
29,77 zł 30,70 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Organizacja i technol. robót wykończeniowych WSiP

Podręcznik do nauczania w zawodzie technik budownictwa realizujący treści z zakresu kwalifikacji B.33. Organizacja i kontrolowanie robót budowlanych - B.33.3. Organizacja i kontrolowanie budowlanych robót wykończeniowych. W książce m. in. omówiono charakterystykę robót tynkarskich, podłogowych i...
Technologia fryzjerstwa. Stylizacja. Zeszyt ćwiczeń do nauki przedmiotów dla szkół o profilu fryzjerskim 0/5 Nasza cena:
16,57 zł 22,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Technologia fryzjerstwa. Stylizacja. Zeszyt ćwiczeń do nauki przedmiotów dla szkół o profilu fryzjerskim

Polecana przez Związek Rzemiosła Polskiego, Cech Fryzjerów, konsultowana w Głównym Inspektoracie Sanitarnym w Warszawie i w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. Książka wyjaśnia stosowanie zasad bhp, opracowanych zgodnie z projektem nowej ustawy oraz wymogami unijnymi; mówi o budowie,...
Technologia warstw asfaltowych 0/5 Nasza cena:
74,03 zł 78,75 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Technologia warstw asfaltowych

Praktyczny poradnik zawodowy będący rozszerzeniem książki Krzysztofa Błażejowskiego i Stanisława Styka pt. "Technologia warstw bitumicznych", zawierający połączenie wiedzy teoretycznej z praktyką, dotyczący całokształtu zagadnień związanych z technologią nawierzchni drogowej. Opisano asfalty...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Część II. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 0/5 Nasza cena:
33,95 zł 35,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Żywienie i usługi gastronomiczne. Część II. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów. Dopuszczony do użytku szkolnego.
Zobacz, dlaczego warto nam zaufać

Doskonała komunikacja, perfekcyjne podejście do klienta, realizacja szybka i całkowicie zgodna z zamówieniem, do tego dobra cena, czyli całość na piątkę.

Anyszka

Polecam, polecam, polecam! Świetny wybór, książki w doskonałej cenie i co najważniejsze błyskawiczna realizacja zamówienia - dodaję do moich ulubionych sklepów.

magdape

Bardzo miła obsługa, szybko reagują na wiadomości pisane. Szybko rozwiązują problem i tłumaczą sytuację, oraz bardzo jasno i konkretnie piszą mail o każdej zmianie w zamówieniach.

Lenka

Kolejny raz robię zakupy w sklepie i jest super szybko, tanio i wygodnie. Aż żałuję, że nie mają innych propozycji, które mnie interesują. Gorąco polecam.

Beata

Transakcja przebiegła szybko i sprawnie. Książki super i wszystko porządnie zapakowane. Nie jest to na pewno moja ostatnia styczność ze sklepem. Polecam.

Agnieszka

Sklep godny polecenia, szybko zrealizował zamówienie. Dodatkowo otrzymałam rabat. Bardzo korzystna cena zamówionych książek. Łącznie z przesyłką wyszło taniej niż w księgarni stacj...

Zosia

Bardzo sprawnie zrealizowane zamówienie. Pomimo, że podano mi późniejszy termin dostarczenia przesyłki otrzymałam ją kilka dni wcześniej. Sklep cechuje solidność i profesjonalizm. ...

Joanna

Sklep bardzo fajny, pomocny i szybki. Realizacja zamówienia trwała kilka dni. Zamówienie doskonale zapakowane i nienaruszone.

Frau Sonne

Jestem zadowolona ze sklepu i przeprowadzonej transakcji. Duży wybór książek, dostawa zgodnie z podaną przez sprzedawcę datą, bardzo porządnie zapakowana. Polecam.

agnes352

Polecam sklep z czystym sumieniem. Kontakt bardzo dobry, ceny rewelacyjne, wybór książek ogromny. Na pewno wkrótce znów złożę zamówienie.

natka2817

Rewelacja!!! Zamówienie otrzymałam 5 dni od złożenia zamówienia, a mieszkam w Wielkiej Brytanii.

Adrianna

Pierwszy raz kupowałam książki przez internet i się nie rozczarowałam. Książki przyszły w oczekiwanym terminie, były dobrze zabezpieczone. Na pewno skorzystam jeszcze nie jeden raz...

Paula