- Autor: Katarzyna Bosacka
- Wydawnictwo Publicat
- Oprawa: Twarda
- Rok wydania: 2016
- Ilość stron: 168
- Kod producenta: 9788324522040
- Stan: końcówka nakładu, książki są nowe, ale niepełnowartościowe (mogą posiadać zażółknięcia, drobne zagięcia, itp.), mogą nie posiadać dodatków takich jak płyty CD, płyty DVD, mazaki, długopisy, naklejki i inne drobne elementy.
- Model: 978832452204033
- Język: polski
- ISBN: 9788324522040
- EAN: 978832452204033
- Wymiary: 210X265
Recenzje książki Bosacka po polsku (1)
-
Recenzenckie Mistrzostwo ŚwiataOcena: 5/5Dodana przez Anna S. w dniu 2023-04-30Opinia użytkownika sklepuRecenzja dotyczy produktu typu: książka
0 z 0 osób uznało recenzję za przydatnąAutorka książki pt. ''Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej'' tym razem zaprasza Czytelnika do poznania nowoczesnej tradycji z użyciem przepisów w polskiej kuchni.
Książka składa się 5 rozdziałów następującej treści:
1. Przystawki zimne
2. Przystawki gorące
3. Zupa – nasza duma narodowa
4. Dania główne
5. A na deser
Przepisy, które zwróciły moją szczególną uwagę to:
Śledź w konfiturze z czerwonej cebuli, chrupiąca sałatka jarzynowa, eleganckie kanapki koktajlowe, szparagi w szynce z kremem chrzanowym i szczypiorkiem, pasztet z musem żurawinowym i kremem chrzanowym, krem z kurek, szparagowa w dwóch kolorach, sernik na zimno z jagodami, domowe pralinki, krówki, śliwki w czekoladzie, mazurek cytrynowy z bakaliami, ciasto buraczane.
Pani Katarzyna Bosacka proponuje prostą kuchnię bogatą w warzywa, owoce, które można wykorzystać jako dodatek – źródło dodatkowych witamin.
Każdy z zaprezentowanych rozdziałów opisany jest precyzyjnie, co stanowi zachętę do przyrządzenia przepisu.
Książka została napisana z pasją, z doświadczeniem oraz lekkim językiem, zawiera pięknie wykonaną grafikę w tekście, zdjęcia potraw autorki oraz dobraną odpowiednio czcionkę, która ułatwia czytanie.
Elementem dodatkowym w książce jest to, że autorka z pomysłem podpowiada Czytelnikom, gdzie mogą kupować produkty na składniki do podanych przez nią przepisów.
Lubię, kiedy nowoczesna kuchnia otwiera wiele nowych horyzontów i można, rozwinąć na nowo swój talent kulinarny w nawiązując do pozyskiwania tak cennych porad do gotowania, jakie udzieliła Pani Katarzyna Bosacka.
Wystarczy dobre posługiwanie się nożem, pomysł, estetyka podanego dania z przepisu autorki, a ma szansę znaleźć na każdym polskim stole.
Twarda oprawa, s.168, Wydawnictwo Publicat, Poznań, 2016.
Polecam kuchnię autorstwa Pani Katarzyny Bosackiej.