Gudobele to jedna z największych piekarni na Litwie. Bon Chance to chipsy chlebowe z chleba pszenno-żytniego, które wypiekane są w specjalnej formie. Następnie są cienko krojone, smażone na oleju roślinnym i doprawione różnymi przyprawami. Ciemny chleb i czosnek to zawsze dobre połączenie. W taki sposób powstała przekąska o tym smaku. Chipsy sprawdzą się jako przekąska, starter lub jako dodatek do zup, sałatek, deski serów lub wędlin.
Chleb żytnio-gryczany 63% (mąka żytnia, mąka pszenna, włókna pszenne, słód piwny (jęczmień kiełkujący, lukrecja zwyczajna, chmiel), słód żytni, cukier, olej roślinny (rzepakowy), drożdże, sól jodowana, kminek); olej roślinny (rzepakowy); mieszanka przyprawowa 5% (sól, czosnek 0,85%, cebula, dekstroza, pełne mleko w proszku, maltodekstryna, ekstrakt drożdżowy, cukier, pietruszka 0,1%, naturalny aromat (czosnek), kwas (kwas mlekowy)); woda.
- Wartość energetyczna 2311 kJ / 556 kcal
- Tłuszcz 37,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe 2,3 g
- Węglowodany 45 g
- w tym cukry 8,4 g
- Białko 5,8 g
- Błonnik 8 g
- Sól 1,3 g
Produkt gotowy do spożycia. Jako przekąska lub jako dodatek do zupy.
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed bezpośrednimi promieniami słońca, w temperaturze od 0 do 25°C.
Zawiera mleko i gluten. Może zawierać soję i gorczycę.
UAB „Gudobele“, J. Basanavičiaus g. 37B, Kaišiadorys