Roślinny browar – nowy rozdział fermentacji!
Roślinny browar to książka, która przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi kulinarnych eksperymentów. Prezentowany dziś tytuł na polskim rynku będzie dostępny od 15 maja 2019 roku i zachwyci wszystkich tych, którzy już wcześniej interesowali się książkami o fermentacji. Jak się okazuje, kisić można nie tylko ogórki czy kapustę, ale mnóstwo innych warzyw, a nawet owoców! Dzisiejszy tytuł udowodni Wam, że oto fermentacyjny zawrót głowy rozpoczyna właśnie nowy rozdział. Sandor Katz, światowe guru fermentacji, zachwycił się nowatorskim podejściem Pascala Baudara, autora prezentowanej dziś lektury, do fermentacji. Teraz i wy możecie poznać jego sekrety!
Roślinny browar – wyjątkowe napoje, pełne zdrowych bąbelków
Jak zrobić miód pitny? Jak długo powinno fermentować wino? Czy w każdym fermentowanym napoju jest alkohol? Odpowiedzi na te oraz wiele więcej pytań, znajdziecie właśnie w tej książce!
Baudar odkrywa przed czytelnikami nie tylko tradycyjne metody warzenia piwa i wina. Pokazuje przede wszystkim, jak łatwo przygotować przepyszne napoje bezalkoholowe o wyjątkowych smakach i walorach zdrowotnych. Ponadto każdy z przepisów, które prezentuje, został przez niego unowocześniony. Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu… A to tylko kilka z licznych propozycji! Poza tym znajdziecie tu przepisy na buzę, cydr, pitny miód ziołowy, szantę czy manzanitę. Nadal jednak to tylko niektóre z fascynujących napojów, które będziecie mogli przyrządzić, korzystając ze wskazówek autora. Ten inspirujący zbiór przepisów zachęca do samodzielnego tworzenia niebanalnych połączeń smakowych. Zarówno w przepysznych napojach alkoholowych, jak i bezalkoholowych. Razem z Baudarem odkryjecie potencjał kulinarny w lokalnych produktach i tych, które możesz znaleźć w pobliskim lesie.
Jeśli zatem poszukujecie sposobu na to, by zaskoczyć swoich gości domowymi miodami pitnymi czy bezalkoholowymi napojami, które latem orzeźwiają lepiej, niż lemoniada cytrynowa, trafiliście idealnie. Przypominamy, że książka pt. Roślinny browar będzie dostępna w sprzedaży od 15 maja bieżącego roku.
Znajdziecie ją tutaj. Jeszcze raz gorąco polecamy tę pozycję wszystkim, którzy poszukują niecodziennych i nietuzinkowych poradników kulinarnych. Uruchomcie swój roślinny browar i przejdźcie na musującą stronę mocy!