Ekologiczne pestki dyni są jednym z podstawowych składników w każdej kuchni. Doskonale nadają się jako dodatek do sałatek, zup i kremów lub deserów. Są też świetną przekąską wciągu dnia. Pestki dyni BIO powszechnie używane są do wypieków, sałatek czy zup. Nasiona bogate są w kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6, są również źródłem cynku, magnezu, fosforu i żelaza. Namoczone przez noc w wodzie i zmielone stanowią wspaniałą bazę do dipów oraz sosów.
Masa netto: 350 g
Certyfikat: PL-EKO-07-13903
Kraj pochodzenia: Chiny
Pestki dyni ekologiczne 100%.
- Wartość energetyczna w 100 g: 2289 kj/ 552 kcal
- Tłuszcz: 42 g
- W tym kwasy nasycone: 7 g
- Węglowodany: 3,2 g
- W tym cukry: 2,8 g
- Białko: 36 g
- Sól: 0 g
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, soi, orzechów i produktów zawierających gluten.
BioLife sp. z o.o., ul. Miodowa 17, 17-100 Bielsk Podlaski