Migdały ekologiczne mogą być stosowane jako składnik deserów, musli oraz wypieków. Doskonałe również jako przekąska. Migdały BIO to przede wszystkim pyszna, ale i zdrowa przekąska. Zawierają znaczne ilości potasu, żelaza, potasu fosforu, witaminy B2, E oraz zdrowych tłuszczów. Z nasion można przyrządzić pyszne mleko migdałowe.
Masa netto: 350 g
Certyfikat: PL-EKO-07-13903
Składniki:
Migdały ekologiczne 100%.
Wartości odżywcze:
W 100 g:
- Wartość energetyczna: 2525 kJ / 612 kcal
- Tłuszcz: 54 g
- W tym kwasy nasycone: 4,1 g
- Węglowodany: 5,4 g
- W tym cukry: 3,9 g
- Białko: 19 g
- Sól: 0 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, soi, orzechów i produktów zawierających gluten.