Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.
Składniki:
Karob prażony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartości odżywcze:
W 100 g:
- Wartość energetyczna - 1256 kJ / 300 kcal
- Tłuszcz - 0,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
- Węglowodany - 49 g
- w tym cukry - 41 g
- Błonnik - 40 g
- Białko - 4,6 g
- Sól - 0,09 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dane producenta/dystrybutora: