Sposoby przyrządzania bestsellery, Kwiecień 2024

Sprawdź TanioKsiążkowe bestsellery. Zobacz co chętnie kupują TanioKsiążkowi Klienci w Kwietniu 2024 w kategorii Sposoby przyrządzania.
  • TOP 1

    Gotowanie na parze Zdrowa dieta

    Praktyczny poradnik zawiera wskazówki dotyczące gotowania na parze, zasad zdrowego odżywiania, diety osób starszych, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery. Znajdziesz tu instrukcje, jak krok po kroku przygotować na parze m.in. risotto z dynią, klopsiki cielęce z...
    Książka, op. miękka
    8,78 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • TOP 2

    Muzeum. Historia światowa Tom 2: Zakotwiczanie w Europie, 1789?1850

    Rewolucja francuska otwiera nowy rozdział w historii światowych muzeów. Swobodny dostęp do arcydzieł sztuki urasta do rangi jednego z praw człowieka i obywatela. Dziewiętnastowieczne  muzeum, którego prototypem jest Luwr, uczestniczy w procesie demokratyzacji społeczeństw i staje się atrybutem...
    Książka, op. twarda
    79,63 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 3

    Twój domowy ser. Sery pochodzące z Włoch i reszty świata

    Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również...
    Książka, op. miękka
    37,48 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 4

    Gotowanie na parze. Zdrowe potrawy. Porady lekarza rodzinnego

    Praktyczny poradnik kulinarny zawierający wskazówki dotyczące gotowania na parze, zasad zdrowego odżywiania dla dorosłych i dzieci w różnym wieku, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery. Znajdziesz tu instrukcje, jak krok po kroku przygotować na parze m.in. zupę...
    Książka, op. miękka
    7,46 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • TOP 5

    Dobra kuchnia. Marynaty i przetwory kwaszone

    Kuchnia staropolska nie mogła obejść się bez domowych przetworów z warzyw i owoców. Dziś - na fali powrotu do zdrowych nawyków żywieniowych chętnie sięgamy po te powszechnie stosowane przez nasze babcie sposoby, gdyż własnoręcznie przygotowane przetwory nie zawierają sztucznych dodatków. Do...
    Książka, op. miękka
    8,50 zł
    produkt niedostępny
  • TOP 6

    Domowe konserwy w słojach i puszkach...

    Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, ale także warzyw i owoców. Zamieszczone informacje ułatwią przygotowanie wielu dań, pasztetów, past, marynat i kiszonek zamkniętych w...
    Książka, op. twarda
    87,25 zł
    w magazynie
  • TOP 7

    Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu

    Nowe wydanie kulinarnego bestsellera Sztuka fermentacji! Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś zdecydowanie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawnych czasów i obejmuje tak wiele dziedzin, że trudno byłoby opowiedzieć o tym tylko w jednej książce!...
    Książka, op. twarda
    40,75 zł
    w magazynie
  • TOP 8

    Zdrowy grill. Jak grillować, żeby nie żałować!

    Uwielbiasz spotkania przy grillu ze znajomymi lub rodziną? Udowadniamy, że możesz się nimi cieszyć bez obaw o swoją sylwetkę i zdrowie. Co więcej, możesz przełamać nudę w menu potraw z grilla i zaskoczyć swoich gości zdrowiem i smakiem!Pięć znanych instagramerekpodzieliło się swoimi sprawdzonymi...
    Książka, op. miękka
    9,88 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • TOP 9

    Dzika fermentacja

    Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor "The New York Times" powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia - ze świeżym spojrzeniem,...
    Książka, op. miękka
    27,82 zł
    produkt niedostępny
  • TOP 10

    Domowa spiżarnia. Sprawdzone przepisy i ważne rady

    Sprawdzone przepisy i liczne podpowiedzi pozwolą Ci przemienić dary ogrodu i dzikiej przyrody w kuchenne skarby. Dżemy i galaretki, pikantne czatneje, wyśmienite likiery i syropy, aromatyczne octy i oleje oraz ziołowe sosy i herbaty wypełnią spiżarnię pachnącym latem. Wiele z tych przysmaków...
    Książka, op. miękka
    18,14 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 11

    Domowa masarnia

    Ten doskonale zilustrowany poradnik prezentuje krok po kroku, czynność po czynności, jak fachowo, w warunkach domowych, dokonuje się uboju świń, bydła, owiec i kóz, a następnie rozbiera ich mięso Z książki dowiesz się co można przyrządzić z poszczególnych kawałków mięsa i w jaki sposób należy je...
    Książka, op. miękka
    16,68 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 12

    Dobra kuchnia. Dania z grilla

    Doskonałe dania z grilla wcale nie muszą ociekać tłuszczem. Nie muszą też być nudne. Zapraszamy do poszukiwań nowych smaków i połączeń, bo nawet z podstawowego zestawu produktów można wyczarować coś wyjątkowego i niepowtarzalnego, co z pewnością zachwyci domowników i przyjaciół. Różnorodność...
    Książka, op. miękka
    6,56 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 13

    Domowe wędzenie żywności

    Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty! Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i...
    Książka, op. miękka
    27,94 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 14

    Ramen krok po kroku

    Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej – od bazowych, najprostszych, po złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi wypełniona jest smakiem. Znalazły się w niej instrukcje dla początkujących, wykaz niezbędnych składników oraz...
    Książka, op. miękka
    31,04 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 15

    Kociołkowanie po polsku

    Kociołkowanie? A cóż to takiego?  Dla mnie to bardzo wiele, przede wszystkim dlatego, że gdy za pierwszym razem przywieźliśmy z mężem do Polski kilka kociołków, nie wyobrażaliśmy sobie, że naszym przyjaciołom, znajomym, a potem już po prostu Polakom, spodoba się to tak bardzo. Udało się nam...
    Książka, op. twarda
    29,43 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 16

    Tradycyjne wędzenie - wieprzowiny, wołowiny...

    Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z dokładnymi recepturami. Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody wędzenia, prawidłową budowę wędzarni, właściwości różnych rodzajów drewna do wędzenia oraz sprawdzone receptury.
    Książka, op. miękka
    30,78 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 17

    Naleśniki. Proste, pyszne, słodkie i słone.. A5

    To książka opisująca w przystępny sposób, jak przyrządzić szybko smaczne naleśniki na wiele sposobów. Przyrządzanie naleśników jest rodzajem celebrowania potraw w kuchniach wszystkich kultur. Od wieków wszak ludzie z różnych stron świata w swoim menu mają te bardzo cienkie placki z mleka, jajek i...
    Książka, op. twarda
    78,57 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 18

    Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

    Wędzeniejest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsai ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lubwłaśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymiprzysmakami.Spis treści:Wytwarzanie dymuPiece i komory wędzarniczeWędzenie mięsa i kiełbasWędzenie ryb
    Książka, op. miękka
    19,07 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • TOP 19

    Tylko kiszonki. Zielona seria

    Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z...
    Książka, op. miękka
    22,47 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • TOP 20

    Tajniki suszenia żywności

    Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć...
    Książka, op. miękka
    29,08 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • TOP 21

    Babcine słoiki

    Konfitury, dżemy, kiszonki… Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych przetworów. Zamknięte w słoikach skarby lata są nie tylko pyszne, ale też zdrowe! A ich przygotowanie wbrew pozorom nie musi być skomplikowane i czasochłonne.
    Książka, op. twarda
    34,19 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 22

    Domowe przetwory

    Któż z nas z nutką rozrzewnienia nie wspomina koloru wspaniałych babcinych konfitur z wiśni czy zapachu jej soku z malin? Niby nic, a pamięta się o nich przez całe życie. Nie ulega wątpliwości, że domowe produkty są bez porówniania smaczniejsze i bardziej aromatyczne od tych wytwarzanych metodą...
    Książka, op. miękka
    40,88 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 23

    Wędzenie i wędliny

    Wędzenie i wędliny to wspaniała książka z przepisami i poradami na domowy wyrób mięsa. Jest to idealna lektura dla tych, którzy chcą poprawić jakość i smak spożywanych produktów. Dla wielu stało się też ulubionym sposobem spędzania czasu wolnego, przynoszącym sporo satysfakcji i umożliwiającym...
    Książka, op. miękka
    11,71 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 24

    Dzikie smaki. 70 przepisów na wyroby wędliniarskie z dziczyzny

    Trzecia książka Roberta Winckiewicza w całości poświęcona jest dziczyźnie. Dowiesz się z niej, jak postępować z tuszą, jak konserwować i przechowywać mięso oraz jak przygotować je do dalszej obróbki. Autor opisuje również, co jest potrzebne, by robić własne wędliny i kiełbasy. Znajdziesz tu ponadto...
    Książka, op. twarda
    25,93 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 25

    Wielkie grillowanie. Pyszne jedzenie na świeżym powietrzu

    Książka jest adresowana do amatorów grillowania, którzy uwielbiają potrawy z rusztu w wersji zarówno klasycznej, jak i nowoczesnej. Znajdziecie tu ciekawe pomysły na dania z mięs, ryb i owoców morza. Proponowane przepisy zainspirują również zwolenników warzyw i owoców. Dzięki przejrzystym opisom...
    Książka, op. miękka
    12,77 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 26

    Nowy wyborny i najtańszy kucharz czyli sposób sporządzania najsmaczniejszych potraw z kartofli tudzież użycie ich do różnych gospodarskich potrzeb

    Kartofle są jedną z najużyteczniejszych i najbardziej upowszechnionych roślin tak w ogólności w Europie, jako też i w naszym kraju w szczególności. Nieodrzeczy więc będzie przysłużyć się naszemu krajowi książką, nie wielką co do objętości, ale zalecającą się tem, że wszelkiego stanu i majątku...
    Książka, op. twarda
    35,47 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 27

    Roślinny browar

    Jak zrobić miód pitny? Jak długo powinno fermentować wino? Czy w każdym fermentowanym napoju jest alkohol? Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu. Nowy rozdział w fermentacji! Wyjątkowe napoje, pełne zdrowych bąbelków! Zaskocz swoich gości domowymi miodami pitnymi,...
    Książka, op. twarda
    Ograniczona dostępność
    39,01 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 28

    The Science of Cooking

    Which vegetables should you eat raw? How do you poach the perfect egg? And should you keep your eggs in the fridge? Food scientist Dr Stuart Farrimond answers all these questions - and many more like them - equipping you with the scientific know-how to take your cooking to new levels. In The...
    Książka, op. twarda
    106,06 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • TOP 29

    Grill przez cały rok

    Magda Grzegorczyk w swojej najnowszej książce proponuje swój zdrowy i szybki sposób na grillowanie, udowadniając, że wcale nie trzeba do tego letnich wieczorów, brykietu i podpałki. Wystarczy zaopatrzyć się w grill elektryczny lub patelnię grillową i już można cieszyć się tą metodą przyrządzania...
    Książka, op. twarda
    25,93 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • TOP 30

    Streetfood

    Stoiska, food trucki, budki z przyrządzanymi na szybko daniami - uliczne jedzenie zaczyna odgrywać coraz większą rolę w naszym codziennym życiu. Jeśli przyjrzymy się bliżej, zauważymy, że pod tą nową ,,etykietką" kryje się milion potraw o przeróżnym rodowodzie. W dzisiejszym świecie, który skurczył...
    Książka, op. twarda
    25,89 zł
    wysyłka w 48 godzin