Przedmioty zawodowe bestsellery, Styczeń 2021
-
1
Zbiór zadań z logistyki. Część 1
Zbiór zadań pomaga kandydatom do zawodu technik logistyk sprawdzić swoją wiedzę i umiejętności z zakresu kwalifikacji A.30. Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesach produkcji, dystrybucji i monitorowania. Publikacja zapoznaje też ze strukturą i zasadami oceniania...PodręcznikOprawa:miękka -
2
Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i lokalnych sieci komputerowych. Kwalifikacja INF.02. Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk. Część 2
Podręcznik opracowany zgodnie z nową podstawą programową kształcenia w zawodzie technik informatyk z 2019 r. Najnowszy podręcznik do nauki zawodu technik informatyk obejmuje materiał z zakresu kwalifikacji INF.02 (Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i...PodręcznikOprawa:miękka -
3
Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej. Ćwiczenia
Książka zawiera 352 ćwiczenia, różnorodne pod względem formy i stopnia trudności. Jest dokładnie dostosowana do treści i układu podręcznika "Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej". Zawarte w książce ćwiczenia dotyczą różnych branż, ponieważ bez względu na to, w jakiej branży ktoś...PodręcznikOprawa:miękka -
4
Branża TSL w przykładach i ćwiczeniach
"Branża TSL w przykładach i ćwiczeniach" jest obszernym zbiorem przykładów i zadań, adresowanych do wszystkich, którzy swoją przyszłość zawodową wiążą z branżą TSL (Transport-Spedycja-Logistyka). Każdy blok tematyczny otwiera krótkie wprowadzenie teoretyczne. W dalszej kolejności autorzy proponują...PodręcznikOprawa:miękka -
5
Podstawy reklamy, część 1 – podręcznik do kwalifikacji PGF.07. Wykonywanie przekazu reklamowego
Podręcznik obejmuje 11 rozdziałów. Zapoznaje m.in. z podstawami reklamy, jej rodzajami, pracą agencji reklamowych oraz opisuje zagadnienia zarządzania jakością. Ponadto scharakteryzowane są: komunikat reklamowy, strategia komunikacji reklamowej i mix kreatywny. Na końcu książki znajduje się...PodręcznikOprawa:miękka -
6
Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej. Podręcznik
W roku szkolnym 2019/2020 podręcznik ten może być wykorzystywany do kształcenia: we wszystkich zawodach w klasach I–IV techników oraz w klasach I–III szkół branżowych I stopnia (dla absolwentów gimnazjów), w których realizowane są obowiązkowe zajęcia z zakresu podejmowania i prowadzenia...PodręcznikMEN:42/2014 -
7
Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Część 2. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne
Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6. (Sporządzanie potraw i napojów). Książka obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast,...PodręcznikOprawa:miękka -
8
Organizowanie pracy małych zespołów. Podręcznik
Podręcznik może być wykorzystywany w technikach i szkołach policealnych kształcących we wszystkich zawodach, a także na kursach i szkoleniach oraz do samokształcenia. Podręcznik przedstawia podstawową wiedzę z zakresu organizowania pracy małych zespołów oraz zawiera studium przypadku i wiele...PodręcznikMEN:8/2015 -
9
Zasady żywienia. Kwalifikacja T.15. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Autorka wyczerpująco omówiła tematy dotyczące znaczenia racjonalnego żywienia dla zdrowia człowieka,...PodręcznikMEN:12/2015 -
10
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Gastronomia. Tom I. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i technik usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Autorki wyczerpująco opisały i zilustrowały urządzenia stosowane w branży gastronomicznej, zarówno najpopularniejsze, jak i te, które dopiero wchodzą do powszechnego użytku....PodręcznikMEN:2013 -
11
Silniki pojazdów samochodowych. Budowa, obsługa, diagnostyka i naprawa. Podstawa programowa 2017
Bogato ilustrowany podręcznik poświęcony podstawom budowy, głównym zespołom mechanicznym silników spalinowych pojazdów samochodowych oraz ich diagnozowaniu i naprawie. Opisano zagadnienia teoretyczne, dotyczące pracy silnika oraz jego podstawowe parametry konstrukcyjne i eksploatacyjne....PodręcznikMEN:1.41.28/2018 -
12
Organizacja i prowadzenie kampanii reklamowej, tom II. Materiały edukacyjne do kwalifikacji AU.30 (A.27)
Tom II materiałów edukacyjnych do kwalifikacji AU.30 (A.27)*. Organizacja i prowadzenie kampanii reklamowej dla technika organizacji reklamy omawia projektowanie reklamy wizualnej: zagadnienia związane z kompozycją obrazu, liternictwem, materiałami i technikami graficznymi i poligraficznymi,...PodręcznikOprawa:miękka -
13
Elektrotechnika
Treści podręcznika są zgodne z obowiązującą podstawą programową oraz programem nauczania dla zawodu technik elektryk – przedmiot podstawy elektrotechniki i elektroniki. Wiadomości i forma ich przekazu są dostosowane do poziomu uczniów i ich wiedzy z matematyki i fizyki zdobytej w gimnazjum....PodręcznikMEN:24/2005 MEN -
14
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych). Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców...PodręcznikMEN:2013 -
15
Technologia żywności. Część 1. Podstawy technologii żywności
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Dopuszczony do użytku szkolnego w 2010 roku.PodręcznikOprawa:miękka -
16
Statystyka. Materiały edukacyjne
W książce omówione są wszystkie zagadnienia dotyczące statystyki, występujące w podstawach programowych kształcenia w zawodach z 2012, 2017 i 2019 r. W książce bardzo duży nacisk został położony na to, aby uczeń potrafił zinterpretować podstawowe miary statystyczne. Dzięki temu będzie umiał...PodręcznikOprawa:miękka -
17
Organizacja transportu oraz obsługa klientów i kontrahentów. Kwalifikacja AU.31. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu technik spedytor
Podręcznik do nauki zawodu technik spedytor - zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.31 (Organizacja transportu oraz obsługa klientów i kontrahentów). W publikacji zaprezentowano wiedzę na temat planowania i organizowania procesów transportowych. Przedstawiono m.in. zadania transportowe, rodzaje...PodręcznikMEN:1.18./2018 -
18
Wykonywanie robót montażowych, okładzinowych i wykończeniowych. Kwalifikacja BUD.11 / BD.04. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu technik robót wykończeniowych w budownictwie oraz monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie oraz technik robót wykończeniowych w budownictwie z zakresu kwalifikacji BD.04 (Wykonywanie robót montażowych, okładzinowych i wykończeniowych).Autorzy wyczerpująco omówili rodzaje...PodręcznikMEN:1.20./2018 -
19
Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i lokalnych sieci komputerowych. Kwalifikacja INF.02. Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk. Część 1. Szkoły ponadpodstawowe
Podręcznik opracowany zgodnie z nową podstawą programową kształcenia w zawodzie technik informatyk z 2019 r.! Najnowszy podręcznik do nauki zawodu technik informatyk obejmuje materiał z zakresu kwalifikacji INF.02 (Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i...PodręcznikOprawa:miękka -
20
Techniki fryzjerskie strzyżenia włosów, formowania fryzur i ondulowania. Podręcznik do nauki zawodu technik usług fryzjerskich. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Realizuje treści z zakresu 2. części kwalifikacji A.19. (Strzyżenie włosów, formowanie fryzur i ondulowanie). W podręczniku przekazano informacje dotyczące doboru metod i techniki strzyżenia włosów,...PodręcznikMEN:60/2013 -
21
Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technolog żywności. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego oraz typowe wyroby...PodręcznikMEN:kwalifikacja T.4 -
22
Instalacje elektryczne. Wyd. 2020
Bogato ilustrowany podręcznik poświęcony instalacjom elektrycznym. Opisano w nim rodzaje przewodów elektrycznych (ich budowę, parametry, oznaczanie i sposoby łączenia), sprzęt i osprzęt w instalacjach elektrycznych (w tym m.in. łączniki, gniazda i wtyczki, wyłączniki, styczniki, bezpieczniki,...PodręcznikMEN:10/2016 -
23
Kwalifikacja EE.09. Programowanie, tworzenie i administrowanie stronami internetowymi i bazami danych. Część 1. Tworzenie stron internetowych. Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk
Technik informatyk to nie tylko tytuł uzyskany po ukończeniu szkoły średniej, ale i zawód będący przepustką do kariery. Dzięki solidnej podstawie teoretycznej i na bieżąco wprowadzanym uaktualnieniom podręcznika uczniowie - już jako absolwenci - łatwo nawiążą współpracę z firmami informatycznymi,...PodręcznikOprawa:miękka -
24
Fryzjerstwo. Podstawy fryzjerstwa. Podręcznik do kształcenia w zawodzie fryzjer i technik usług fryzjerskich. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.19 (Wykonywanie zabiegów fryzjerskich). Podręcznik fachowo uczy wykorzystania rysunku podczas przygotowania usługi fryzjerskiej, doboru sprzętu fryzjerskiego,...PodręcznikOprawa:miękka -
25
Żywienie i usługi gastronomiczne. Część IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
"Żywienie i usługi gastronomiczne. Część IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii" jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie: PKZ(T.h) Umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodzie...PodręcznikMEN:42/2016 -
26
Technik logistyk - Podstawy logistyki
Podręcznik do logistyki stanowi kompletne i przekrojowe opracowanie z zakresu podstaw logistyki. Zawartość merytoryczna podręcznika zgodna jest z programem nauczania przedmiotu Podstawy logistyki, opracowanego przez MEN. Książka jest adresowana do osób kształcących się w zawodzie technik logistyk w...PodręcznikMEN:2010 -
27
Fryzjerstwo. Tom II. Techniki fryzjerskie. Podręcznik. Kwalifikacja A.19. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik do kształcenia w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresu kwalifikacji A.19 (Wykonywanie zabiegów fryzjerskich). Do nauki pielęgnacji, ondulacji, strzyżenia, układania i zmiany koloru włosów. Zawiera porady dotyczące doboru preparatów i narzędzi...PodręcznikOprawa:miękka -
28
Kwalifikacja A.18/AU.20. Prowadzenie sprzedaży. Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie
Książka Kwalifikacja A.18/AU.20. Prowadzenie sprzedaży. Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie przeznaczona jest dla uczniów szkół branżowych I stopnia zdobywających zawód sprzedawcy oraz dla uczniów techników zdobywających zawody technika handlowca i technika księgarstwa. Książka ma 224...PodręcznikOprawa:miękka