Sposoby przyrządzania bestsellery, Kwiecień 2024
Sprawdź TanioKsiążkowe bestsellery. Zobacz co chętnie kupują TanioKsiążkowi Klienci w Kwietniu 2024 w kategorii Sposoby przyrządzania.
-
TOP 1
Gotowanie na parze Zdrowa dieta
Praktyczny poradnik zawiera wskazówki dotyczące gotowania na parze, zasad zdrowego odżywiania, diety osób starszych, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery. Znajdziesz tu instrukcje, jak krok po kroku przygotować na parze m.in. risotto z dynią, klopsiki cielęce z...Książka, op. miękka -
TOP 2
Twój domowy ser. Sery pochodzące z Włoch i reszty świata
Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również...Książka, op. miękka -
TOP 3
Gotowanie na parze. Zdrowe potrawy. Porady lekarza rodzinnego
Praktyczny poradnik kulinarny zawierający wskazówki dotyczące gotowania na parze, zasad zdrowego odżywiania dla dorosłych i dzieci w różnym wieku, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery. Znajdziesz tu instrukcje, jak krok po kroku przygotować na parze m.in. zupę...Książka, op. miękka -
TOP 4
Dobra kuchnia. Marynaty i przetwory kwaszone
Kuchnia staropolska nie mogła obejść się bez domowych przetworów z warzyw i owoców. Dziś - na fali powrotu do zdrowych nawyków żywieniowych chętnie sięgamy po te powszechnie stosowane przez nasze babcie sposoby, gdyż własnoręcznie przygotowane przetwory nie zawierają sztucznych dodatków. Do...Książka, op. miękka -
TOP 5
Muzeum. Historia światowa Tom 2: Zakotwiczanie w Europie, 1789?1850
Rewolucja francuska otwiera nowy rozdział w historii światowych muzeów. Swobodny dostęp do arcydzieł sztuki urasta do rangi jednego z praw człowieka i obywatela. Dziewiętnastowieczne  muzeum, którego prototypem jest Luwr, uczestniczy w procesie demokratyzacji społeczeństw i staje się atrybutem...Książka, op. twarda -
TOP 6
Domowe konserwy w słojach i puszkach...
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, ale także warzyw i owoców. Zamieszczone informacje ułatwią przygotowanie wielu dań, pasztetów, past, marynat i kiszonek zamkniętych w...Książka, op. twarda -
TOP 7
Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu
Nowe wydanie kulinarnego bestsellera Sztuka fermentacji! Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś zdecydowanie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawnych czasów i obejmuje tak wiele dziedzin, że trudno byłoby opowiedzieć o tym tylko w jednej książce!...Książka, op. twarda -
TOP 8
Zdrowy grill. Jak grillować, żeby nie żałować!
Uwielbiasz spotkania przy grillu ze znajomymi lub rodziną? Udowadniamy, że możesz się nimi cieszyć bez obaw o swoją sylwetkę i zdrowie. Co więcej, możesz przełamać nudę w menu potraw z grilla i zaskoczyć swoich gości zdrowiem i smakiem!Pięć znanych instagramerekpodzieliło się swoimi sprawdzonymi...Książka, op. miękka -
TOP 9
Domowa spiżarnia. Sprawdzone przepisy i ważne rady
Sprawdzone przepisy i liczne podpowiedzi pozwolą Ci przemienić dary ogrodu i dzikiej przyrody w kuchenne skarby. Dżemy i galaretki, pikantne czatneje, wyśmienite likiery i syropy, aromatyczne octy i oleje oraz ziołowe sosy i herbaty wypełnią spiżarnię pachnącym latem. Wiele z tych przysmaków...Książka, op. miękka -
TOP 10
Domowa masarnia
Ten doskonale zilustrowany poradnik prezentuje krok po kroku, czynność po czynności, jak fachowo, w warunkach domowych, dokonuje się uboju świń, bydła, owiec i kóz, a następnie rozbiera ich mięso Z książki dowiesz się co można przyrządzić z poszczególnych kawałków mięsa i w jaki sposób należy je...Książka, op. miękka -
TOP 11
Dobra kuchnia. Dania z grilla
Doskonałe dania z grilla wcale nie muszą ociekać tłuszczem. Nie muszą też być nudne. Zapraszamy do poszukiwań nowych smaków i połączeń, bo nawet z podstawowego zestawu produktów można wyczarować coś wyjątkowego i niepowtarzalnego, co z pewnością zachwyci domowników i przyjaciół. Różnorodność...Książka, op. miękka -
TOP 12
Domowe wędzenie żywności
Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty! Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i...Książka, op. miękka -
TOP 13
Ramen krok po kroku
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej – od bazowych, najprostszych, po złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi wypełniona jest smakiem. Znalazły się w niej instrukcje dla początkujących, wykaz niezbędnych składników oraz...Książka, op. miękka -
TOP 14
Kociołkowanie po polsku
Kociołkowanie? A cóż to takiego?  Dla mnie to bardzo wiele, przede wszystkim dlatego, że gdy za pierwszym razem przywieźliśmy z mężem do Polski kilka kociołków, nie wyobrażaliśmy sobie, że naszym przyjaciołom, znajomym, a potem już po prostu Polakom, spodoba się to tak bardzo. Udało się nam...Książka, op. twarda -
TOP 15
Tradycyjne wędzenie - wieprzowiny, wołowiny...
Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z dokładnymi recepturami. Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody wędzenia, prawidłową budowę wędzarni, właściwości różnych rodzajów drewna do wędzenia oraz sprawdzone receptury.Książka, op. miękka -
TOP 16
Naleśniki. Proste, pyszne, słodkie i słone.. A5
To książka opisująca w przystępny sposób, jak przyrządzić szybko smaczne naleśniki na wiele sposobów. Przyrządzanie naleśników jest rodzajem celebrowania potraw w kuchniach wszystkich kultur. Od wieków wszak ludzie z różnych stron świata w swoim menu mają te bardzo cienkie placki z mleka, jajek i...Książka, op. twarda -
TOP 17
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
Wędzeniejest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsai ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lubwłaśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymiprzysmakami.Spis treści:Wytwarzanie dymuPiece i komory wędzarniczeWędzenie mięsa i kiełbasWędzenie rybKsiążka, op. miękka -
TOP 18
Tylko kiszonki. Zielona seria
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z...Książka, op. miękka -
TOP 19
Tajniki suszenia żywności
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć...Książka, op. miękka -
TOP 20
Babcine słoiki
Konfitury, dżemy, kiszonki… Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych przetworów. Zamknięte w słoikach skarby lata są nie tylko pyszne, ale też zdrowe! A ich przygotowanie wbrew pozorom nie musi być skomplikowane i czasochłonne.Książka, op. twarda -
TOP 21
Domowe przetwory
Któż z nas z nutką rozrzewnienia nie wspomina koloru wspaniałych babcinych konfitur z wiśni czy zapachu jej soku z malin? Niby nic, a pamięta się o nich przez całe życie. Nie ulega wątpliwości, że domowe produkty są bez porówniania smaczniejsze i bardziej aromatyczne od tych wytwarzanych metodą...Książka, op. miękka -
TOP 22
Wędzenie i wędliny
Wędzenie i wędliny to wspaniała książka z przepisami i poradami na domowy wyrób mięsa. Jest to idealna lektura dla tych, którzy chcą poprawić jakość i smak spożywanych produktów. Dla wielu stało się też ulubionym sposobem spędzania czasu wolnego, przynoszącym sporo satysfakcji i umożliwiającym...Książka, op. miękka -
TOP 23
Dzikie smaki. 70 przepisów na wyroby wędliniarskie z dziczyzny
Trzecia książka Roberta Winckiewicza w całości poświęcona jest dziczyźnie. Dowiesz się z niej, jak postępować z tuszą, jak konserwować i przechowywać mięso oraz jak przygotować je do dalszej obróbki. Autor opisuje również, co jest potrzebne, by robić własne wędliny i kiełbasy. Znajdziesz tu ponadto...Książka, op. twarda -
TOP 24
Wielkie grillowanie. Pyszne jedzenie na świeżym powietrzu
Książka jest adresowana do amatorów grillowania, którzy uwielbiają potrawy z rusztu w wersji zarówno klasycznej, jak i nowoczesnej. Znajdziecie tu ciekawe pomysły na dania z mięs, ryb i owoców morza. Proponowane przepisy zainspirują również zwolenników warzyw i owoców. Dzięki przejrzystym opisom...Książka, op. miękka -
TOP 25
Nowy wyborny i najtańszy kucharz czyli sposób sporządzania najsmaczniejszych potraw z kartofli tudzież użycie ich do różnych gospodarskich potrzeb
Kartofle są jedną z najużyteczniejszych i najbardziej upowszechnionych roślin tak w ogólności w Europie, jako też i w naszym kraju w szczególności. Nieodrzeczy więc będzie przysłużyć się naszemu krajowi książką, nie wielką co do objętości, ale zalecającą się tem, że wszelkiego stanu i majątku...Książka, op. twarda -
TOP 26
Roślinny browar
Jak zrobić miód pitny? Jak długo powinno fermentować wino? Czy w każdym fermentowanym napoju jest alkohol? Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu. Nowy rozdział w fermentacji! Wyjątkowe napoje, pełne zdrowych bąbelków! Zaskocz swoich gości domowymi miodami pitnymi,...Książka, op. twardaOgraniczona dostępność -
TOP 27
The Science of Cooking
Which vegetables should you eat raw? How do you poach the perfect egg? And should you keep your eggs in the fridge? Food scientist Dr Stuart Farrimond answers all these questions - and many more like them - equipping you with the scientific know-how to take your cooking to new levels. In The...Książka, op. twarda -
TOP 28
Grill przez cały rok
Magda Grzegorczyk w swojej najnowszej książce proponuje swój zdrowy i szybki sposób na grillowanie, udowadniając, że wcale nie trzeba do tego letnich wieczorów, brykietu i podpałki. Wystarczy zaopatrzyć się w grill elektryczny lub patelnię grillową i już można cieszyć się tą metodą przyrządzania...Książka, op. twarda -
TOP 29
Streetfood
Stoiska, food trucki, budki z przyrządzanymi na szybko daniami - uliczne jedzenie zaczyna odgrywać coraz większą rolę w naszym codziennym życiu. Jeśli przyjrzymy się bliżej, zauważymy, że pod tą nową ,,etykietką" kryje się milion potraw o przeróżnym rodowodzie. W dzisiejszym świecie, który skurczył...Książka, op. twarda -
TOP 30
Jak to zrobić w kuchni?
„Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą...Książka, op. twarda