Dzika róża w proszku jest źródłem łatwo przyswajalnej witaminy C.
Składniki:
Sproszkowany owoc dzikiej róży* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartości odżywcze:
W 100 g
- Wartość energetyczna: 1026 kJ / 248 kcal
- Tłuszcz: 0,8 g
- w tym kwasy nasycone: <0,1 g
- Węglowodany: 28 g
- w tym cukry: 14 g
- Błonnik: 5,3 g
- Białko: 3,4 g
- Sól: <0,01 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
1-2 łyżeczki proszku zalać 3/4 szklanki gorącej wody, spożywać po 15-20 minutach parzenia. Można również dodać do jogurtu, musli, crunchy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna:
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, nasiona sezamu.
Dane producenta/dystrybutora:
BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW