Śliwki suszone stanowią idealną i cenną dla naszego organizmu przekąskę. Słodkie, mięsiste śliwki są świetnym dodatkiem do mięsnych dań wytrwanych, słodkich śniadań oraz wypieków. Są źródłem wielu witamin i składników mineralnych, ale przede wszystkim słyną z bogactwa błonnika pokarmowego.
Śliwki w uważny sposób pozbawiane są pestek. Szybkie i delikatne przeprowadzanie drylowania pozwala na jak najmniejsze uszkodzenie struktury owoców, dzięki czemu po suszeniu zachowana jest jędrność i soczystość owoców.
Nasze śliwki pakowane są w szczelne opakowania, zapewniające utrzymanie najwyższej jakości produktu. Produkcja odbywa się z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa żywności, w jednym z najnowocześniejszych zakładów w Europie, posiadającym certyfikat BRC i należącym do Bakalland S.A. Surowce pochodzą jedynie od sprawdzonych dostawców, którzy spełniają nasze wysokie wymagania jakościowe.
Śliwki suszone bez pestek, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
- Wartość energetyczna 1036 kJ / 245 kcal
- tłuszcz 0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
- węglowodany 54 g
- w tym cukry 36 g
- błonnik 8,2 g,
- białko 2,3 g
- sól 0,02 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, mleko, soję oraz nasiona sezamu.