Skórka pomarańczowa- naturalne źródło błonnika pokarmowego.
Skórka pomarańczowa Bakalland to skarmelizowana skórka owoców z rodziny cytrusowych. Drzewka pomarańczowe rosną w lasach tropikalnych i osiągają około 9 metrów wysokości. Pomarańcza jest jednocześnie jednym z najbardziej rozpowszechnionych drzew owocowych na świecie. W największych ilościach występuje w Brazylii, europejskie pomarańcze pochodzą głównie z Włoch oraz Grecji. Skórka pomarańczowa ma bardzo szerokie zastosowanie w cukiernictwie – jest nierozłącznym składnikiem serników, makowców, mazurków oraz innych tradycyjnych ciast. Dodawana jest również do deserów i lodów. Starta skórka tworzy również bardzo ciekawe połączenie z daniami wytrawnymi, mięsami, sosami oraz sałatkami. Skórka pomarańczowa jest źródłem błonnika pokarmowego.
W 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 1309 kJ / 309 kcal
- tłuszcz 0,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- węglowodany 74,9 g
- w tym cukry 54,6 g
- błonnik 3,4 g
- białko 0,3 g
- sól 0,25 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, mleko, soję oraz sezam.
- Zboża zawierające gluten - Może zawierać
- Mleko - Może zawierać
- Orzechy - Może zawierać
- Orzeszki ziemne - Może zawierać
- Sezam - Może zawierać
- Soja - Może zawierać
- Dwutlenek siarki / siarczyny - Zawiera
BAKALLAND S.A., ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa