Sekretny świat rodzynek zachwyca od wieków. Już starożytni przodkowie odkryli zalety owoców, które dodawały im siły do działania. Dorodne winogrona, z których powstają rodzynki luksusowe, pochodzą z gorących plantacji położonych w odległym Chile, Argentynie czy RPA. Do suszenia wykorzystywane są bezpestkowe gatunki winogron, które pod wpływem promieni słonecznych, zamieniają się w soczyste rodzynki. Za sprawą gorącego słońca w owocach wytrąca się naturalny cukier – fruktoza, której rodzynki zawdzięczają naturalną słodycz.
Aby zatrzymać niezwykle wartościowy miąższ, winogrona zbierane są ręcznie, a następne poddawane tylko i wyłącznie naturalnemu procesowi suszenia na słońcu. W ten sposób rodzynki luksusowe zachowują słodki smak oraz istotne wartości odżywcze, dzięki którym doskonale sprawdzają się jako pożywna przekąska. Suszone owoce winorośli, jako źródło witaminy B6 i manganu oraz wysoką wartość energetyczną, są przekąską zalecaną sportowcom. Oczywiście rodzynki luksusowe to również niezastąpiony, słodki dodatek do dań i aromatyczne zwieńczenie wypieków.
Najwyższej jakości rodzynki to całe, jędrne owoce o jednolitym kształcie i kolorze oraz zbliżonej wielkości. Ile rodzajów winogron, tyle rodzajów rodzynek. Rodzynki luksusowe wzbogacają dietę o cenny, zwłaszcza dla osób aktywnych fizycznie – potas.
Rodzynki, olej bawełniany i/lub słonecznikowy
W 100 g
- Wartość energetyczna 1210 kJ / 286 kcal
- Tłuszcz 0,5 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g
- Węglowodany 64,7 g w tym cukry 64,7 g
- Błonnik 6,5 g
- Białko 2,3 g
- Sól 0,05 g
Przechowywać w suchym i chłodym miejscu
Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu.
Bakalland S.A., Fabryczna 5, 00-446 Warszawa