Migdał potrzebuje łagodnego klimatu z dużą liczbą słonecznych dni i żyznej gleby. Wówczas drzewo migdałowca daje dorodne owoce, kwitnąc od połowy lutego do końca marca. BIO Migdały Bakalland pochodzące z upraw ekologicznych to specjalna odmiana o delikatnej skórce, aksamitna w smaku. Orzechy uprawiane są według ściśle określonych zasad, co potwierdza certyfikat żywności BIO. Wszystkie etapy produkcyjne – od ziarenka, poprzez owoc, po finalny produkt na półce odbywają się w zgodzie ze środowiskiem naturalnym, spełniając restrykcyjne wymogi produktów organicznych. BIO Migdały Bakalland, pochodzące z upraw ekologicznych w Hiszpanii, to specjalna odmiana o delikatnej skórce i aksamitnym w smaku. Pełne wartości odżywczych stanowią w 100% naturalną przekąskę w ciągu dnia.
Czy wiesz, że…
- Garść migdałów, to aż 30% dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy.
- Migdały to cenne źródło miedzi. 100 gram migdałów zaspokaja 100% dziennego zapotrzebowania na ten pierwiastek.
- Produkty BIO są systematycznie kontrolowane, co gwarantuje zachowanie wymogów żywności ekologicznej.
Migdały łuskane BIO.
- Wartość energetyczna 2496 kJ/ 604 kcal
- Tłuszcz 52 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4,7 g
- Węglowodany 7,6 g
- w tym cukry 4,9 g
- Błonnik 13 g
- Białko 20 g
- Sól 0,04 g
Przechowywać w suchym i chłodym miejscu.
Produkt posiada oznaczenie bezpieczeństwa żywności BRC AA.
Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu.
Bakalland S.A., Fabryczna 5, 00-446 Warszawa