Książki kucharskie
-
Bosacka po polsku
Tradycyjna kuchnia polska w nowoczesnym i niekonwencjonalnym wydaniu? Jak najbardziej! Odkryj przepisy łączące tradycyjny smak w zupełnie nowej, innowacyjnej odsłonie. Katarzyna Bosacka prezentuje książkę zawierającą nowoczesne przepisy kuchni polskiej. Znajdziesz w niej zarówno przepisy na zimne...Książka, op. twarda -
Kuchnia na odporność. 101 prostych przepisów
Książka prezentuje 25 produktów należących do superżywności i 101 przepisów na smaczne, łatwe do przygotowania potrawy z ich wykorzystaniem. Wzmacniają one system odpornościowy i dostarczają organizmowi najważniejszych składników odżywczych, pomagając utrzymać go w doskonałej formie. Dzięki tej...Książka, op. miękka37,75 zł Cena regularna: 69,90 zł -46% Najniższa cena z 30 dni: 48,63 zł -22%w magazynie -
Meshi. Kulinarny przewodnik po kulturze Japonii
W Japonii jedzenie jest czymś więcej niż tylko jedzeniem Tytułowe meshi to gotowany ryż – najjaśniejsza gwiazda japońskiej kuchni, która wskazuje drogę wszystkim przyrządzającym azjatyckie potrawy. Już w czasach starożytnych Japonia zyskała przydomek Mizuho no Kuni, czyli Kraina Obfitych Kłosów...Książka, op. twarda -
Gotuj i jedz jak Shaq. Mistrzowskie przepisy na nakarmienie rodziny i przyjaciół
Shaquille O’Neal uwielbia jedzenie. W zasadzie fani programu Inside the NBA mogą być pewni, że członek Koszykarskiej Galerii Sław opowie swoim współprowadzącym o tym, co dokładnie zjadł na obiad, podczas gdy oni będą analizować sytuacje meczowe. Miłość Shaqa do jedzenia i rodzinnego gotowania...Książka, op. twarda74,65 zł Cena regularna: 99,00 zł -25% Najniższa cena z 30 dni: 72,29 zł +3%w magazynie -
Mediterranea. Kuchnia słońca
Uwielbiam tę książkę. Jest pełna mądrości i hojnie obdarza nas przepisami na proste w przygotowaniu, smakowite dania. Każda strona to prawdziwa uczta – Nigella Lawson Claudia Roden przez ostatnie 40 lat napisała ponad 20 książek kulinarnych. Otworzyła przed nami podwoje cudownego świata oliwy z...Książka, op. twarda -
Kuchnia indyjska. Wegetariańskie smaki świata
Indie to kraj z bogatymi tradycjami wegetariańskimi, który może pochwalić się bardzo urozmaiconą kuchnią, z subtelnymi różnicami regionalnymi. W tej książce znalazły się przepisy między innymi na przepyszne pakory ze szpinaku, chrupki kalafior w sosie szafranowo-migdałowym, kofty z paneeru i...Książka, op. miękka31,94 zł Cena regularna: 49,90 zł -36% Najniższa cena z 30 dni: 34,64 zł -8%w magazynie -
Cztery pory roku na Polanie Smaków
Dawniej kuchnią rządził odwieczny rytm czterech pór roku. Gotowało się z tego, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, który w swojej pracy lubi sięgać do podstaw, tym razem postanowił przybliżyć czytelnikom nieco...Książka, op. twarda -
Ekocentryczka w kuchni. Sezonowo, roślinnie, less waste
Pasję do gotowania odkryłam w sobie, kiedy przeszłam na dietę roślinną. Warzywa i owoce okazały się wdzięcznym obiektem kulinarnych eksperymentów. Przekonałam się, że aby w pełni cieszyć się smakiem roślin, trzeba jeść je wtedy, kiedy jest na nie sezon. Świadomość tego, że nie powinno się marnować...Książka, op. miękka24,25 zł Cena regularna: 44,90 zł -46% Najniższa cena z 30 dni: 31,34 zł -23%w magazynie -
Zbierz, przechowaj, zjedz
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych warzyw, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać...Książka, op. twarda -
Małe kobietki gotują. Przepisy na cały rok od Meg, Jo, Beth i Amy
Dla wszystkich, którzy rozsmakowali się w powieści Małe kobietki Wyborny pieczony dorsz w sosie tatarskim, rozpływające się w ustach bonbons with mottoes? Zarówno wykwintne potrawy o egzotycznych nazwach, jak i proste, ale przepyszne dania odgrywają niebagatelną rolę w świecie Małych kobietek. W...Książka, op. twarda -
Czym chata bogata. Historie kuchenne o miłości, rodzinie i sile tradycji
Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała z rodziną niemal całe południe Polski w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Domu. Przez wiele lat...Książka, op. twarda -
Szaszłyki. Pyszności na patyku
Dania na patyku oraz wiosenne witaminy na każdy dzień. Znajdziesz tu nieoczywiste receptury obok przepisów tradycyjnych! Aż tyle możliwości i mnóstwo radości z odkrywania dziesiątków nowych smaków!Książka, op. miękka -
Boże Narodzenie z sostrą Anastazją i siostrą Salomeą
Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i...Książka, op. twarda -
Cud mąki kokosowej
Wreszcie pojawiła się na rynku alternatywa dla pszenicy - mąka kokosowa. Osoby, które nie mogły do tej pory cieszyć się białą mąką, od dziś mają możliwość zasmakować niebiańskich potraw z mąki kokosowej. Diabetycy, alergicy i osoby na diecie bezglutenowej wreszcie mogą bez konsekwencji delektować...Książka, op. miękka -
Nowe rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują
Nowa książka jednej z najbardziej popularnych i lubianych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej znany jako Rozkoszny, autor bloga rozkoszny.pl powraca z nową porcją ekscytujących przepisów. Tym razem pokazuje jak wygląda jego współczesne polskie gotowanie. Z jednej strony mamy...Książka, op. twarda -
Italia. Amore mio. 120 przepisów prawdziwej kuchni włoskiej
„Zawsze, gdy jem pizzę, myślami przenoszę się do pełnego zapachów, słonecznego Rzymu, gdzie kupuje się kawałek pizzy na ulicy i spaceruje po rozgrzanych od słońca uliczkach” opowiada Cristina. Marzysz, żeby spróbować włoskich smaków i aromatów i przenieść się do słonecznej Italii? Koniecznie...Książka, op. twarda -
Z różnych stron świata. Książka zwycięzcy programu MasterChef
Pełna smaków książka Macieja Regulskiego, laureata wyjątkowej, jubileuszowej edycji programu MasterChef Polska. To prawdziwa skarbnica pyszności. Spotkanie we dwoje, rodzinna kolacja wigilijna, obiad w azjatyckim stylu, a może impreza dla przyjaciół z hiszpańskimi przysmakami? W każdym rozdziale...Książka, op. twarda -
Pysznie czy przepysznie
Świeżo wypieczony chleb o chrupiącej skórce. Pachnące latem racuchy z jabłkami. Delikatne kluski kładzione z rozpływającym się masłem. Knedle ze słodkimi truskawkami polane śmietaną. Lekkie jak chmurka gniazdka bezowe. A Ty - ugotujesz dziś coś pysznego czy przepysznego? O autorce Monika Molecka -...Książka, op. twarda -
Roślinna kuchnia kresowa
Kulinarna podróż po dawnych Kresach Wschodnich Czym są wołyńskie kichyłki, poleska kulaga, litewskie mandryki czy gródeckie cebulniki? Co kryje się pod takimi nazwami jak towkanica, włodzimierskie fajercarze, lwowskie bałabuchy czy kryżawki? Czym wyróżnia się wileński żydowski cymes? Razem z Pawłem...Książka, op. miękka -
Zupa dobra na wszystko
Poznaj zupy dobre na każdą okazję! Polacy są prawdziwymi wielbicielami zup. Jemy ich najwięcej na świecie – każdy Polak średnio spożywa ponad 100 litrów zup rocznie! Dla wielu osób zupa jest podstawą obiadu. Niejedna babcia i mama twierdzą, że rosół ma wręcz magiczne właściwości lecznicze, a...Książka, op. miękka -
Menu kryzysowe
Czy kiedykolwiek, zaglądając do swojej lodówki, zastanawialiście się, co zrobić z produktami, które pozostały wam po przygotowaniu posiłków? Resztkami, z których pozornie nic nie da się już zrobić? Czy chodząc po sklepach i obserwując coraz wyższe ceny, pomyśleliście: "Przydałoby się wprowadzić...Książka, op. miękka -
Misa Mocy. Przewodnik po kuchni zmieniającej świat
Czy wiesz, że możesz uratować świat we własnej kuchni? Tę książkę napisałam z myślą o każdym, kto chce zatroszczyć się o losy Ziemi, a jednocześnie obawia się, że będzie musiał zainwestować w to dużo czasu, wysiłku oraz pieniędzy. Nic bardziej mylnego! W końcu najsoczystsze burgery to te z buraka,...Książka, op. twarda38,49 zł Cena regularna: 49,99 zł -23% Najniższa cena z 30 dni: 38,07 złwysyłka w 48 godzin -
Przy jednym stole. 100 przepisów z mięsem i wegańskich
Smaczna oraz mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać by się mogło, że decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą niełatwe zadanie. Co zrobić, gdy przy jednym stole spotykają się osoby o całkowicie odmiennych preferencjach kulinarnych? W...Książka, op. twarda -
Oddasz Fartucha 3
Po wielkim entuzjazmie i ogromnym wsparciu, jakie otrzymałem od Was po dwóch poprzednich tomach, zdecydowałem się kontynuować tę smakowitą podróż. Nadal trzymam się zasady prostoty i przepisy są opracowane tak, aby były zrozumiałe nawet dla tych, którzy dopiero zaczynają przygodę kulinarną. <p...Książka, op. twarda -
Baba na keto
Dieta keto może być kolorowa, różnorodna, a zarazem wykwintna!W tej wyjątkowej książce kucharskiej znajdziesz 101 przepisów na śniadania na słono i na słodko, obiady: sycące zupy, przepyszne dania główne, smaczne dodatki, a także atrakcyjne przekąski oraz niezwykłe desery.Dzięki nieskomplikowanym...Książka, op. miękka -
Dzieci gotują. Wielka księga przepisów
Kreatywne działanie i nauka poprzez zabawę jest od dawna sprawdzonym pomysłem. Dzieci gotują. Wielka księga przepisów to propozycja wspólnego rodzinnego spędzania czasu, gwarantująca dobrą zabawę, smaczne dania, a przy okazji... ucząca planowania i organizacji! Gwarancją sukcesu jest różnorodność...Książka, op. twarda -
Dzika kuchnia
Zielnik i książka kucharska w jednym! To praktyczny przewodnik po ponad dwustu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i...Książka, op. twarda -
Filozofia smaku
Jak pani Anna stwierdziła we wstępie, to nie Filozofia smaku, lecz Filozofia emocji, miała być trzecią po Filozofii życia i Filozofii zdrowia, książką o kuchni według pięciu przemian. Filozofia emocji ciągle jest w planach, teraz jednak mamy przyjemność przedstawić Wam książkę kucharską z...Książka, op. miękka -
Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie..
Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb to książka, która powstała z połączenia trzech wcześniejszych publikacji Roberta Winckiewicza. Autor, pisząc pierwszą, nie wiedział, że powstanie druga i trzecia. Z czasem więc zrodził się pomysł, aby wszystkie informacje umieścić w jednym...Książka, op. twarda -
Jadłonomia po polsku
Wydanie w mniejszym, bardziej poręcznym formacie. Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach...Książka, op. twarda